Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Dálnice ve středu spojí Ostravu s Prahou, D47 se přejmenuje na D1

24. 11. 2009

Na severomoravské dálnici D47 budou ve středu otevřeny dva dálniční úseky mezi Bílovcem na Přerovsku, Hladkými Životicemi a Bělotínem na Novojičínsku. Zprovozněním nových 30 kilometrů za 7,6 miliardy korun se Ostrava napojí na tuzemskou dálniční síť a její severomoravská část převezme název D1. Z Ostravy až do Prahy tak budou moci řidiči jet pravděpodobně od středečních 20:00. ČTK to dnes řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Martina Vápeníková.

Na dvanáctikilometrovém zpoplatněném úseku mezi Bílovcem a Hladkými Životicemi budou jezdit řidiči bez omezení. Na druhém úseku mezi Hladkými Životicemi a Bělotínem na Přerovsku, který měří 18 kilometrů, bude zatím obousměrný provoz pouze na jedné polovině dálnice. Celý dálniční úsek bude otevřen v srpnu příštího roku; do té doby na něm řidiči nebudou dálniční známku potřebovat.

Kromě dvou dálničních úseků otevře ŘSD ve středu také osmikilometrový obchvat Hladkých Životic, který ulehčí obci i zastavěné části města Fulnek. Zároveň bude zprovozněný takzvaný Severní spoj v Ostravě, který napojí centrum města na dálnici mimoúrovňovou křižovatkou.

 

autor:ČTK



Rubriky článků