Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Nejlepšími výrobci stavebnin jsou Lafarge, Wienerberger a Xella

18. 9. 2009

V soutěži Nejlepší výrobce stavebnin 2009 zvítězily v kategorii firem nad 150 zaměstnanců bez určení pořadí společnosti Lafarge Cement, Wienerberger a Xella CZ. Z podniků pod 150 pracovníků vyhrály firmy Diton, Kámen a písek a Stomix. ČTK to dnes zjistila z internetových stránek společnosti ÚRS Praha, která soutěž organizovala spolu se Svazem podnikatelů ve stavebnictví a ministerstvem průmyslu.


Odborná porota posuzovala producenty stavebnin například z hlediska ekonomické úspěšnosti, pozice na trhu, energetické náročnosti výroby, její kvality, zlepšování životního prostředí nebo nakládání s odpady.

Lafarge Cement z Čížkovic na Litoměřicku zabodovala již 110 let trvající výrobou volně ložených i balených cementů, malt a vápence. Českobudějovický Wienerberger oslovil porotu kvalitou a estetickým vzhledem svých cihel. Společnost Xella CZ z Hrušovan u Brna vyrábějící také výrobky značky Ytong uspěla zavedením výroby nových tvárnic, které jsou prý nejlehčím zdícím materiálem na trhu

V kategorii pod 150 zaměstnanců se podařilo obhájit loňský titul výrobci zateplovacích systémů budov Stomix ze Žulové v Jeseníkách. V případě Ditonu ze Stříteže u Jihlavy porota ocenila, že neustále přichází s novými technologiemi a nápady. Firma vyrábí a dodává betonové produkty venkovní architektury. Českokrumlovský producent drceného kameniva Kámen a písek získal hlasy porotců investicemi do modernizace technologií a orientací na zákazníka.

Cenu Svazu podnikatelů ve stavebnictví si z letošního ročníku soutěže odnesla firma Baumit, ocenění ministerstva průmyslu společnost Saint-Gobain Weber Terranova.

Vítězové soutěže převezmou ocenění 30. září v rámci dnů Stavitelství a architektury z rukou předsedy Senátu Přemysla Sobotky.


Vítězové soutěže Nejlepší výrobce stavebnin 2009:

V kategorii nad 150 zaměstnanců V kategorii pod 150 zaměstnanců
Lafarge Cement a.s. Diton s.r.o.
Wienerberger cihlářský průmysl, a.s. Kámen a písek, spol. s r.o.
Xella CZ, s.r.o Stomix, spol. s r. o.

Zdroj: www.urspraha.cz

autor:ČTK



Rubriky článků