Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Společnost Tondach loni zvýšila investice na 682 milionů korun

16. 9. 2009

Společnost Tondach ČR, výrobce střešní krytiny a zdicích materiálů, loni zvýšila investice na 682 milionů korun. V roce 2007 firma investovala 81,8 milionu korun. Podstatná část loňských investičních výdajů směřovala do vybudování nové výrobní linky v Hranicích. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Vedení firmy ve zprávě uvedlo, že vybudování do nové výrobní linky v Hranicích si loni vyžádalo zhruba 610 milionů korun. Převážnou část nákladů společnost uhradila prostřednictvím bankovního úvěru. "S výjimkou přípravny postavené zcela nově byla většina technologií zabudována do stávajících prostor nebo do přistavených hal. To s sebou neslo určité komplikace a vícenáklady v bouracích a stavebních pracích," uvedla firma ve výroční zprávě.

Tondach loni investoval také do svých závodů Šlapanice, Stod, Blížejov a Jirčany. Například ve Šlapanicích dokončil instalaci brusky cihel, v Jirčanech uvedl do provozu systém odprášení přípravny suroviny, ve Stodu pokračoval v rekonstrukci transportní linky a v Blížejově opravil linku na balení výrobků.

Společnosti klesly loni tržby o 14 procent na 1,71 miliardy korun. Loňské hospodaření skončilo čistým ziskem 182,7 milionu korun, což je meziroční pokles o 130,7 milionu korun. Firma zaměstnávala na konci loňského roku 671 lidí. Tondach ČR patří do rakouského koncernu Tondach Gleinstätten AG.

 

Ilustrační foto

 

 autor:ČTK



Rubriky článků