Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Program Zelená úsporám eviduje 20 žádostí, počet ale poroste

15. 6. 2009

Státní fond životního prostředí (SFŽP), který poskytuje dotace v rámci programu Zelená úsporám, aktuálně eviduje 20 žádostí, jejich počet ale poroste, řekl dnes ČTK ředitel fondu Petr Štěpánek. Nízký počet připisuje rozpracovanosti řady projektů.


O dotace lze žádat od konce dubna na krajských pracovištích SFŽP. Lidé se k penězům dostanou i prostřednictvím poboček České spořitelny, která tuto možnost nabízí od dnešního dne. V příštím týdnu by se do systému měla zapojit i ČSOB. Komerční banka, LBBW Bank a UniCredit Bank by se měly zapojit poté co doškolí své zaměstnance.

Program Zelená úsporám poskytuje dotace zaměřené na zateplování domácností, výstavbu takzvaných pasivních domů a instalaci obnovitelných zdrojů energie pro vytápění. Lidé mohou získat dotaci i v případě, že už provedli jedno dílčí opatření ke snížení spotřeby energie na vytápění a chystají se na další dvě.

O podporu se tak například budou moct hlásit majitelé rodinných domů, kteří vyměnili loni okna a chtějí zateplit stěny domu a střechu. Do roku 2012 by měl mít program k dispozici až 25 miliard korun.

autor:ČTK



Rubriky článků