Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

O dotace budou moc žádat i ti, kteří už částečně zateplili

3. 6. 2009

Ministerstvo životního prostředí uvolnilo podmínky pro čerpání podpory z programu Zelená úsporám, zaměřeného na zateplování domácností, výstavbu takzvaných pasivních domů a instalaci obnovitelných zdrojů energie pro vytápění. Nově budou moct lidé získat dotaci i v případě, že už provedli jedno dílčí opatření ke snížení spotřeby energie na vytápění a chystají se na další dvě.


"Dosud bylo možné žádat na dílčí zateplení podporu pouze, pokud žadatel plánoval provést zároveň tři dílčí opatření, anebo dvě a k tomu vyměnit hlavní zdroj vytápění za obnovitelný. Ode dneška tak jako jedno z těchto dílčích opatření bude uznatelné i to, které bylo provedeno před 1. dubnem 2009. Musí ovšem splňovat energetické parametry, dané programem Zelená úsporám," informoval ČTK mluvčí ministerstva Jakub Kašpar.

O podporu se tak například budou moct hlásit majitelé rodinných domů, kteří vyměnili loni okna a chtějí zateplit stěny domu a střechu.

Podmínky programu ministerstvo upřesnilo, protože i dřívější opatření pomohou k dalšímu snížení skleníkových emisí. "Na podporu tak dosáhne o něco více domácností a nijak se tím nesnižuje celkový ekologický efekt Zelené úsporám," řekl ředitel odboru udržitelné energetiky a dopravy MŽP Petr Holub.

Program Zelená úsporám administruje Státní fond životního prostředí. Žádosti o podporu přijímají všechny jeho krajské pobočky a v nejbližších týdnech se k nim připojí i pobočky bank, které uspěly ve výběrovém řízení.

Informace o programu naleznou zájemci na stránkách www.zelenausporam.cz.ilustrační foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autor:ČTK



Rubriky článků