Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Na stavebních veletrzích uspěly firmy z ČR, Francie i Švédska

25. 4. 2009

Na brněnských stavebních veletrzích letos uspěly zejména firmy z České republiky, ale také z Francie či Švédska. Ocenění získaly například Jablotron Alarms, Tondach ČR, Velux ČR, Husqvarna Česko či Saint-Gobain Abrasives. Držitele zlatých medailí vyhlásili pořadatelé veletrhů dnes večer.


Na stavebních veletrzích IBF ocenila odborná porota pět exponátů. Tondach ČR získal cenu za pálenou střešní tašku SAMBA 11 posuvná, vystavující firma Siltek uspěla s výrobkem firmy Kotrbatý označovaný jako Silkot 70-80, který slouží k opravám výtluků a dalších poškození na asfaltových silnicích.

Velux ČR uspěl i loni, tentokrát získal ocenění za střešní balkon GDL-Cabrio. Porota ocenila Husqvarnu Česko za novou patentovanou technologii v oblasti řezání otvorů v betonu nebo zdivu. Medaili obdržel i diamantový, laserem svařovaný kotouč pro pily Silencio od Saint-Gobain Abrasives.

Na veletrhu technických zařízení budov SHK Brno porota ocenila čtyři výrobky. Jablotron má cenu za bezdrátový zabezpečovací systém Oasis, společnost TC Mach pak za novou typovou řadu tepelných čerpadel Mach In 8,3. Cenu dostala i společnost Infraclima Michal Rybář za technologii Infraclima a ABB za designovanou řadu domovních spínačů a zásuvek Neo.

Mezinárodní stavební veletrhy začaly na brněnském výstavišti dnes, jedna z nejvýznamnějších akcí v brněnském veletržním kalendáři potrvá do soboty. Účastní se jí zhruba 1300 firem ze dvou desítek zemí. Účast je ale kvůli dopadům krize o něco menší než v uplynulých dvou letech.

Ilustrační foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autor:ČTK



Rubriky článků