Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

MMR schválilo dotace na rozvoj bydlení ve výši 433 mil. Kč

19. 4. 2010

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) schválilo na rozvoj bydlení pro letošní rok dotace ve výši 433 milionů korun. Peníze si rozdělí 254 projektů. Úřad to dnes sdělil v tiskové zprávě.

Nejvíce peněz půjde na regeneraci panelových sídlišť, pro které ministerstvo vyčlenilo 155 milionů korun. Dotace jsou určené na renovaci veřejných prostranství, parkovišť, komunikací a veřejné zeleně. Dotace budou rozděleny mezi 42 obcí se sídlišti s nejméně 150 byty.


.ilustrační foto
Dalších 151 milionů korun má pomoci stavět byty pro seniory a sociálně slabé skupiny. Peníze si rozdělí 38 obcí. Sociální byty tak budou moci postavit například v Chudenicích na Plzeňsku či v Havrani na Ústecku.

Na výstavbu technické infrastruktury dostalo 112,5 milionu korun 108 projektů. Obce dostanou dotace na vybudování dopravní a technické infrastruktury pozemků určených k výstavbě bytových a rodinných domů. Opravy domovních olověných rozvodů podpořilo ministerstvo částkou 8,4 milionu korun.

"Dotační tituly pro podporu bydlení z kapitoly MMR jsou pro letošní rok vyčerpány. Obce, které dotaci nedostali jsou vedeny jako náhradníci pro případ uvolnění dalších prostředků. Peníze na rozvoj bydlení mohou žadatelé získat ještě z programů Státního fondu rozvoje bydlení," uvedl ministr pro místní rozvoj Rostislav Vonduška.

O dotace se letos ucházelo celkem 327 žádostí. Další výzva k podávání žádostí o dotace z programu podpory bydlení MMR bude vyhlášena na přelomu tohoto roku.

autor ČTK



Rubriky článků