Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Největší výrobce oken v ČR získal většinu ve Vekra Okna Morava

26. 2. 2010

Ilustrační fotoNejvětší tuzemský výrobce oken Window Holding koupil podíl ve výši 75 procent ve firmě Vekra Okna Morava. Skupina to dnes oznámila ČTK v tiskové zprávě. Hodnotu transakce nesdělila. Zbytek podílu nyní ve společnosti podle obchodního rejstříku vlastní zakladatel firmy Vekra Okna Morava Tomáš Kučera.


Window Holding tak pokračuje v expanzi na Moravu. Dosud měl prodejny v Brně a Ostravě, prostřednictvím Vekra Okna Morava se dostal také do Blanska, Prostějova, Kroměříže, Uherského Hradiště, Olomouce, Moravské Ostravy, Přerova a také dalších míst v Brně. Novou prodejnu otevřela Vekra v únoru také ve Zlíně a v Jihlavě.

Window Holding vznikl v závěru roku 2009 sloučením výrobců oken Vekra, Top Wood Windows, Otherm a Otherm Praha. Vznikla tím největší okenářská skupina v Česku. Její tržby se za rok 2009 podle odhadu společnosti snížily na 2,2 miliardy korun z předloňských 2,4 miliardy Kč.

Pod Window Holding patří pět výrobních závodů ve Staré Pace na Jičínsku, v Lázních Toušeň u Prahy, ve Velkém Meziříčí na Žďársku, v Husinci na Prachaticku a v Zašové na Moravě. Skupina dohromady zaměstnává přibližně 1000 lidí. Ambicí skupiny je být nejsilnější okenářskou skupinou v regionu střední Evropy. S vlastnictvím holdingu je spojována finanční skupina Wood & Company.

 

autor:ČTK



Rubriky článků