Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Konstrukce pro FVE novotegra: Rychlá instalace, flexibilní řešení

27. 10. 2023

Konstrukce novotegra jsou mezi instalátory oblíbené pro jejich kvalitu a technologii, která významně urychluje instalace a uspoří tak čas i peníze.  Nabízí řešení pro všechny typy střech, dokonce i zelenou střechu. Novotegra má zázemí u společnosti BayWa r.e., která portfolio komponentů doplňuje o solární panely, baterie, střídače a příslušenství pro fotovoltaické elektrárny ověřených značek. Řadí se tak mezi největší distributory v oblasti fotovoltaiky v Evropě.  



Součástí služeb je technická podpora pro český a slovenský trh, která je zákazníkům k dispozici na lince, v terénu a při plánování projektů. Pokud si nejste jisti při první instalaci systému, technici na místo přijedou a zdarma vás instalací provedou. Se systémy se můžete seznámit na pravidelných produktových školeních s praktickými ukázkami v showroomu BayWa r.e.  


Systém konstrukce novotegra na zelené střechy Green RoofSystém konstrukce novotegra na zelené střechy Green Roof


Velikou výhodou je i konfigurátor v českém jazyce Solar-Planit, který je pro zákazníky zdarma. Jedná se o jednoduchý online plánovací nástroj na nejefektivnější rozvržení instalace solárního systému s konstrukcí novotegra. Konfigurátor vypočítá náklady, přehled statiky projektu a vytvoří seznam všech potřebných komponentů. Výsledkem je plnohodnotná projektová dokumentace.

Systém Flat Roof III vyniká velmi rychlou instalací díky prefabrikovaným komponentům bez nutnosti řezání žlabů. Velkou výhodou systému je snadná manipulace a logistika. Nenahrazuje stávající systém Flat Roof II, který je naopak flexibilnější a používá se u střech, které jsou komplikované a členité. Na střeše je montážní systém upevněn vlastní vahou a v případě potřeby pomocí zátěžových kamenů. Panely mají sklon 13 stupňů, čímž je zajištěna redukce balastní zátěže, samočistící efekt a výkonost panelů.   

Nastavitelné střešní háky pro šikmé střechy
Nastavitelné střešní háky pro šikmé střechy
 

Tašky, falc, trapéz i eternit   

Na šikmé střechy poskytuje novotegra dva typy řešení, a to upínací a elegantní vkládací systém – háky, které kompenzují nerovnosti střech a jsou vhodné pro různé tloušťky a provedení střešních tašek. U upínacího systému je možnost se rozhodnout pro variantu krátkých profilů pro jednoduchou manipulaci na staveništi nebo zvolit dlouhé profily, které slouží zároveň jako kabelový kanál. Pro trapéz se používají krátké prefabrikované C-profily podlepené EPDM páskou.

Výhod je mnoho:     

• Uchycení modulů v optimálním upevňovacím rozsahu
• Rychlá a efektivní montáž seshora
• Nízké náklady na materiál a jednoduché zacházení
• Centrované rozložení zátěže
• Možnost instalace modulů horizontálně i vertikálně
• Maximální množství prefabrikovaných komponent pro rychlejší instalaci

Zelená střecha a FVE

Hlavní čerstvou novinkou je systém na ploché zelené střechy Green Roof. Hlavním benefitem spojení panelů s vegetací je, že panely jsou rostlinami ochlazovány, což vede ke zvýšení jejich výkonu zhruba o 10 %.   

Řešení se systémem novotegra nabízí navíc spoustu výhod:  

• Jednoduchou a rychlou instalaci díky prefabrikovaným komponentům
• Podpěry z recyklovaného plastu
• Maximální využití plochy střechy díky orientaci panelu na výšku
• V nabídce jsou orientace panelů Východ-Západ nebo Jih
• Profily a úchyty ze systému Top-Fix

Návrh systému je možné jednoduše provést online v již zmíněném plánovacím nástroji Solar-Planit, který po zadání parametrů střechy a rozmístěním konstrukcí Green Roof vypočítá i balastní zatížení tzn. kolik substrátu je potřeba položit. Pokládku zeminy do správné výšky usnadní orientační stupnice na panelových podstavcích.

 

Green Roof – Na hydroizolaci se pokladou desky z recyklovaného plastu a na ně podstavy.
Green Roof – Na hydroizolaci se pokladou desky z recyklovaného plastu a na ně podstavy.
 

 



Zdroj článku:
Solární asociace



Rubriky článků