Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Důležité doklady, bez kterých se neobjedete při úspěšné realizaci střechy

3. 10. 2022

Pokud se rozhodnete novou střechu, nebo její rekonstrukci, uskutečnit za pomoci firmy, je potřeba mít potřebné doklady, aby bylo možné při jakémkoliv problému realizaci reklamovat, nebo s firmou řešit případnou nápravu. O jaké doklady se jedná?

Cenová nabídka a rozpočet

Než se pustíte do realizace střechy, vždy mějte v ruce cenovou nabídku, nebo rozpočet. V nejlepším případě obojí. V cenové nabídce byste měli mít popsány ceny, záruky, termíny realizace, technický popis provedení díla, datum vystavení cenové nabídky a iniciály firmy. V rozpočtu zase nesmí chybět jednotlivé položky potřebné k realizaci střechy, dodávku, montáž, pomocný materiál a samozřejmě celkovou cenu.


Objednávka

Pokud se rozhodnete pro realizační firmu a potřebujete začít rychle, nebo se jedná o zakázku malého rozsahu, tak můžete použít místo smlouvy o dílo objednávku.

Nebo můžete objednávku použít před tím, než bude smlouva o dílo nachystaná. Do objednávky můžete uvést základní specifikace, které je vhodné si domluvit před realizací střechy. Patří sem specifikace zboží a služeb, které pro vás realizační firma provede, záruka, cena, zálohy, způsoby plateb, termíny a místo dodání.

Objednávkový list

Stavební deník může někdy významně pomoci

Dalším důležitým bodem při realizaci stavby je stavební deník. U menších realizací, které trvají do 14 dní, nejsou stavební deníky potřeba. U delších realizací je ale stavební deník na místě. Měla by ho vést realizační firma. Do stavebního deníku se zaznamenává postup prací, počasí, dohody, změny v cenách nebo jakékoliv změny v realizaci. Jedná se tedy o doklad, který slouží k dohledání informaci u sporů, reklamace nebo jako doklad pro pojišťovnu, pokud přijde například vichřice, nebo průtrž mračen.

Stavební deník

Předávací protokol

Předávací protokol je informace k předání hotové střechy. Zapisují se do něj vícepráce, méněpráce, nedodělky a slouží tedy ke zpětné kontrole, nebo záznamu změny termínů stavby.

Předávací protokol

Záruka na materiál – registrace u výrobce

Tento doklad nemusí být blíže specifikován ve smlouvě o dílo ani v jiném dokumentu. Pro vás je důležité, že víte, jakou záruku na střešní materiál máte, za jakých podmínek ji výrobce poskytuje a jak se k záruce dostanete.

.
Záruční listZáruční list
Pokud budete mít všechny výše zmíněné doklady v pořádku, máte zaručeno, že nebudete nemile překvapení při výskytu nenadále situace, která může prodloužit i prodražit realizaci vaší střechy.

 

 




Potřebujete konzultovat vaši střechu s odborníkem? Kontaktujte nás.




Rubriky článků