Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Satjam

Michalská 1032/21
710 00 Ostrava
email: satjam@satjam.cz
web: www.satjam.cz.

25 let existence slaví SATJAM spoustou novinek

12. 2. 2020


Henry Ford kdysi řekl, že být připraven, je nejdůležitějším předpokladem úspěchu. V podnikání to znamená upravovat firemní procesy tak, aby bylo možno vyplnit přání zákazníků ve chvíli, kdy je vysloví. Ve společnosti SATJAM jdou ještě dále a přáním svých klientů vycházejí vstříc. Se stejnou filozofií je vytvořena i jejich nová produktová nabídka pro rok 2020.


Budova SATJAM AluFalc
SATJAM AluFalc


Nastává éra hliníku

Nejvýznamnější novinkou je rozšíření nabídky hliníkových krytin, jejichž obliba stoupá a začíná konkurovat již zavedeným krytinám s ocelovým jádrem. Není divu, vždyť kromě vysoké pevnosti a nízké hmotnosti se pyšní i výrazně delší životností, a díky tomu i příznivými náklady v přepočtu na jednotku funkční doby střechy.

Roste poptávka po tvarech, a tak se dosavadní hliníková řada rozšířila o maloformátové krytiny Taurus Premium, Rombo Premium a Reno Premium z hladkého materiálu AluMat. Všechny jsou dostupné ve čtyřech barvách (červená, hnědá, antracitová a černá) a je na ně poskytována 60letá záruka Satjam Záruka Plus

Černá krytina Satjam Reno Červená krytina Satjam Reno
Krytina Satjam Reno


Z hliníku je i velkoformátová hliníková krytina Rapid, která ovšem není na trhu novinkou. Neplatí to ale pro variantu Rapid Premium. Je vyrobena z materiálu AluFalc s větší tloušťkou hliníkového jádra (0,7 mm) a povrch může mít hladký nebo strukturovaný Stucco. Typ Rapid Premium 510 (se stavební šířkou 510 mm) z hladkého plechu je možno objednat také s protihlukovou úpravou Soundcontrol. Tímto krokem a nabídkou krytin s tužším jádrem vychází SATJAM vstříc požadavkům na další vylepšení zvukově izolačních vlastností lehkých střešních krytin.


Satjam Rapid Premium
Satjam Rapid Premium


Ze stejného důvodu je rozšiřena tloušťka plechového jádra krytiny Rapid z oceli, kromě standardní tloušťky 0,5 mm je nově vyráběna i v provedení 0,63 mm. Bohužel má tato varianta zatím omezenou nabídku povrchových úprav.

Komplexnost nabízeného sortimentu z hliníku uzavírá AluFalc, hladký plech tl. 0,7 mm určený pro falcování. Plech samotný novinkou není, ale jeho provedení Stucco s embosovaným povrchem ano. Za zmínku stojí také fakt, že řemeslníkům bude nově k dispozici montážní návod pro AluFalc, který v brzké době najdou na webových stránkách společnosti SATJAM.

Černá krytina Satjam Taurus Červená krytina Satjam Taurus
Krytina Satjam Taurus


Aby střecha byla opravdu bezúdržbová, na to hliníková krytina sama nestačí. Zmiňme proto i hliníkové okapové systémy Satjam Niagara, které jsou v nabídce SATJAMU už delší čas. Vyrobeny jsou ze slitiny hliníku tloušťky 0,7 mm a přímo z výroby jsou opatřeny finální povrchovou vrstvou, která nepotřebuje další nátěr či jinou údržbu


Změna, která potěší přírodu

Další letošní novinka je příspěvkem společnosti SATJAM k ochraně naší planety. Dosud používanou ocel v provedení GreenCoat Purex nahradil nově vyvinutý materiál GreenCoat Crown, při jehož výrobě švédský koncern SSAB používá pro povrchové úpravy místo ropných produktů rostlinné složky. Použitím ekologicky šetrných biokomponentů získal nový produkt výborné parametry odolnosti proti korozi i UV záření, při zachování vysoké odolnosti proti poškrábání. Nezanedbatelným benefitem je fakt, že vzhled dřívějších i nových povrchů je téměř identický.

SATJAM AluFalc pohled na fasádu SATJAM AluFalc pohled na terasy
SATJAM AluFalc


Na střeše bezpečně

Společnost SATJAM reaguje i na vzrůstající poptávku po bezpečnostních a funkčních doplňcích střech, které jsou v její nabídce pod společnou kategorií Satjam Protect Premium. Najdete zde jak sněhové zachytávače, tak stupačky i lávky. Všechny spojuje sympatická snaha o univerzálnost, takže nabídka je přehledná a snadno se v ní zorientujete. Nově jsou téměř všechny prvky z nabídky použitelné jak pro ocelové, tak pro hliníkové krytiny.

V sortimentu sněhových zachytávačů je novým prvkem mřížový systém, který doplňuje stávající systémy trubkové a žebříkové. A pokud vás zajímá, jaký je rozdíl ve sněhových zachytávačích pro ocelové a hliníkové krytiny, pak odpověď je jednoduchá. Prvky jsou stejné, liší se ale rozteče umístění a způsob kotvení.

SATJAM AluFalc - pohled z dálky
SATJAM AluFalc


Nejlepší na konec – střecha plná energie

V souvislosti s novým evropským energetickým standardem pro domy, který začal platit v lednu 2020, přichází SATJAM s novinkou – střechou s fotovoltaikou. Partnerem SATJAMU v tomto projektu je Skupina ČEZ a společně nabízejí balíček služeb od projektu až po realizaci fotovoltaické elektrárny, vše s pohodlným řešením a dokonce i s finanční dotací.

Pro praktickou realizaci fotovoltaických elektráren jsou v sortimentu SATJAMU připraveny speciální držáky Satjam Solar pro drážkované i profilované krytiny. Elegantní variantou je pak připravovaná krytina Rapid s fotovoltaikou integrovanou přímo na svém povrchu. Ať se rozhodnete pro kteroukoliv variantu, fotovoltaická elektrárna na střešních krytinách SATJAM vám umožní užít si vlastní energii s řešením na klíč.

Krytina Rapid s fotovoltaikou integrovanou přímo na svém povrchu


Čtvrtstoletí zkušeností

SATJAM je už 25 let synonymem kvalitní české střechy z lehkých materiálů. Zkušenosti nasbírané za dobu existence zúročuje společnost ve svém sortimentu, který, pokud jde o rozsah tvarů, materiálů a barevnosti, je nejširší na trhu. Nabídku obohacuje o další komodity, příslušenství a služby, takže výsledkem je ucelené portfolio produktů pro komplexní realizaci střechy. V SATJAMU jsou tedy připraveni na každou variantu střechy či požadavek zákazníka. Henry Ford by byl spokojen...


Zdroj: satjam.cz


Štítky: Solární panely, Ochrana střechy, Střešní krytina, Plech na střechu, Lehká krytina
Rubriky článků