Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality


Lindab SALES CZ s.r.o.
Na Hůrce 1081/6
Praha 6-Ruzyně

info@lindab.cz
www.lindabstrechy.cz

Prémiová střecha v prémiové třídě: Lindab má vždy něco navíc

28. 11. 2019

Lindab, přední světový výrobce střešních a okapových systémů z prvotřídní švédské oceli, opatřuje své profilované a drážkované střešní krytiny na jejich horní straně povrchovou úpravou, díky níž jsou střechy odolné vůči mechanickému poškození a výborně čelí vnějším vlivům (UV záření, extrémní teploty či znečištění ovzduší). Základní povrchovou úpravou střech od Lindabu, dostupnou v nejširší škále barev a v lesklé struktuře povrchu, je CLASSIC.

Protože je však Lindab již 60 let průkopníkem v oboru střešních krytin a aspiruje u nich na nejvyšší úroveň kvality, udržitelnosti a bezpečnosti, chce majitelům domů vždy přinášet něco navíc. Tím je povrchová úprava PREMIUM MAT. Rozhodnou-li se zákazníci pro tuto prémiovou úpravu krytiny, získají ještě vyšší kvalitu a delší záruku. To vše přitom jen s malým cenovým navýšením oproti základní povrchové úpravě CLASSIC.

Novostavba s krytinou Lindab

Povrchovou úpravu PREMIUM MAT najdete na profilovaných střešních krytinách Lindab Topline, Lindab Mega, Lindab Ideal, Lindab SRP Click a Lindab Seamline. Střechy s touto úpravou mají atraktivní matný vzhled se sníženým stupněm lesku. Povrchová úprava je silnější – 30 až 50µm oproti základním 25 µm a patří do třídy korozivní odolnosti RC4. Vyznačují se zvýšenou odolností nejen proti korozi, ale také proti UV záření a znečištěnému ovzduší např. v městských průmyslových aglomeracích. Jsou velmi odolné také vůči mechanickému poškození či poškrábání při montáži, užívání a údržbě. Lindab je dodává v pestré škále nejžádanějších barevných odstínů od cihlově červené přes břidlicově šedou až po černou. Barvy si i na ostrém slunci či při prudkých deštích drží stálost - nevyšisují ani nevyblednou.


Petra Ždánská, marketingová manažerka společnosti Lindab s. r. o., k povrchové úpravě PREMIUM MAT dodává:


„Jde o zlatou střední cestu s výborným poměrem ceny a užitné hodnoty pro majitele domů, kteří chtějí vyšší než standardní kvalitu, ale musí přitom zohlednit své finanční možnosti. Máme-li například sedlovou střechu o ploše 100 m2, jejíž délka po okapové hraně a hřebenu je 10 m a délka štítových hran činí 5 m, a vezmeme-li v úvahu roční úsporu za úpravu PREMIUM MAT v porovnání s úpravou CLASSIC (podle výpočtu „cena za krytinu celkem: délka záruky = cena za rok“), výsledek u každé naší střešní krytiny hovoří vždy pro PREMIUM MAT. A přitom naši zákazníci dostanou ještě kvalitnější povrchovou úpravu, na níž poskytujeme prodlouženou záruku 20 let (záruka na úpravu CLASSIC je 15 let).“

Lindab PREMIUM MAT

Modelový příklad: profilovaná střešní krytina Lindab Topline

(Pozn.: obdobné roční cenové úspory se zohledněním délky záruky, jako jsou u krytiny Lindab Topline, lze dosáhnout i u krytin Lindab Mega a Lindab Ideal. V případě krytiny Lindab SRP Click činí roční úspora dokonce 818 Kč.)

    krytina lemování,spojovací materiál celkem
LPA Topline Classic 29900 Kč 16 920 Kč 46 820 Kč
  Premium MAT 31700 Kč 18 073 Kč 49 773 Kč
    rozdíl: 1800 Kč rozdíl: 1 153 Kč rozdíl: 2953 Kč
  záruka (let) cena střechy za rok životnosti v poměru k délce záruky
Classic 15 3 121 Kč
Premium MAT 20 2 489 Kč
    Roční úspora za úpravu PREMIUM MAT vzhledem k délce záruky: 633 Kč

Porovnání důležitých parametrů povrchů Classic a PREMIUM MAT


  Materiál povrchové úpravy Záruka Tloušťka
povrchové úpravy
Mechanická
odolnost
Odolnost
proti korozi
Classic PE (Polyester) 15 let 25 um 20 N RC3
Premium Mat HBPM (High built Polyester MAT) 20 let 30 - 50 um 25 N RC 4

V nabídce prémiových povrchů Lindab najdete kromě povrchové úpravy PREMIUM Mat také ELITE. Povrch nejvyšší kvality vyniká ve všech zmiňovaných parametrech a je na něj poskytována záruka 30let. Společné všem povrchovým úpravám Lindab je to, že spolu s ocelovým jádrem dodávají plechové střešní krytině odolnost a pevnost, skvělý vzhled a vynikající funkčnost po dlouhá léta. Hodí se nejen pro bytové a rodinné domy, ale i pro administrativní budovy, průmyslové objekty, haly i sklady.


SHRNUTÍ: Přehled povrchových úprav STŘEŠNÍCH KRYTIN Lindab


CLASSIC

Základní systém povrchové úpravy dostupný v široké škále barev a dvou strukturách povrchu: matné a lesklé. Jde o nejčastěji využívanou povrchovou úpravu s atraktivním poměrem ceny a užitné hodnoty. Výrobky z materiálu s povrchovou úpravou CLASSIC se pro své dobré vlastnosti a příznivou cenu hodí nejen na opláštění administrativních budov, průmyslových objektů, hal a skladů, ale také bytových a rodinných domů. Na tuto povrchovou úpravu Lindab poskytuje záruku 15 let.

Výrobky z materiálu s povrchovou úpravou CLASSIC


PREMIUM, PREMIUM MAT

Systém povrchové úpravy Premium zajišťuje vysokou ochranu střešní krytiny za příznivou cenu. Poskytuje zvýšenou odolnost proti UV záření i proti korozi, což prodlužuje životnost střechy. Vysoká barevná stabilita povrchové úpravy zajišťuje dokonalý vzhled krytiny po dlouhá desetiletí, a to jak v běžném prostředí, tak v oblastech s nadprůměrně znečištěným ovzduším. Oproti povrchu CLASSIC vykazuje také větší odolnost vůči mechanickému poškození. Je k dispozici v atraktivních barevných odstínech a Lindab na ni poskytuje záruku 20 let.


ELITE

Díky svému unikátnímu složení dosahuje povrchová úprava ELITE s jemně strukturovaným povrchem vynikajících výsledků ve všech důležitých parametrech. Její využití je velmi široké: od okapového systému přes profilované a drážkované střešní krytiny až po trapézové plechy či plech, který je určen pro složitější strojové nebo mechanické zpracování. Tato povrchová úprava zajišťuje dokonalý vzhled a ochranu po dlouhá desetiletí. Vyniká v odolnosti proti mechanickému poškození, ochraně oceli proti korozi i UV záření. Lépe také odolává prostředí se znečištěným ovzduším. Lindab na povrchovou úpravu ELITE poskytuje záruku 30 let.


Více informací naleznete na webu Lindab.


Štítky: Povrchová úprava, Střecha záruka
Rubriky článků