Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Soutěž Nejlepší výrobce stavebnin roku 2018 zná své vítěze

24. 10. 2019

Vyhlášení výsledků 12. ročníku soutěže Nejlepší výrobce stavebnin 2018 se uskutečnilo na slavnostním nominačním odpoledni v prostorách Kláštera EMAUZY na Praze 2 dne 25. září 2019.



Společné foto Soutěže Nejlepší výrobce stavebnin roku 2018

Vypisovateli soutěže jsou Svaz podnikatelů ve stavebnictví (SPS) a Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Hlavním mediálním partnerem soutěže je časopis Stavebnictví. Dalšími mediálními partnery letos byly časopisy Build Info, Materiály pro stavbu, magazín Skypaper a portál iMateriály.

Porota po celkovém vyhodnocení podaných přihlášek a prohlídek některých vybraných závodů provedla konečný výběr firem do užší nominace, určila vítěze soutěže a rozhodla o udělení dalších mimořádných cen.

Porota pracovala ve složení: předseda Pavel Malinský (MPO), členové Lukáš Peřka (VÚMAT Praha), Michael Smola (SPS) a Alexander Trinner (TZÚS Praha, s. p.).

Soutěžilo se ve dvou kategoriích:

firmy nad 300 pracovníků a firmy do 300 pracovníků. Nominaci v kategorii firem s počtem zaměstnanců do 300 získaly: BAUMIT, spol. s r.o., HELUZ cihlářský průmysl v.o.s., Kámen a písek, spol. s r.o., SEMMELROCK STEIN+DESIGN Dlažby, s.r.o. a Technistone, a.s. Nominaci v kategorii firem s počtem zaměstnanců nad 300 si vydobyly: SKUPINA DITON – BETON BROŽ, LASSELSBERGER, s.r.o., LAUFEN CZ, s.r.o., P–D Refractories CZ, a.s., Prefa Brno a.s., Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., divize Weber, Wienerberger s.r.o. a  Xella CZ, s. r. o. Diplomy nominovaným firmám předali Jiří Nouza, Eva Štejfová a Pavel Malinský.

V úvodním slovu oficiální části zdůraznil prezident SPS Jiří Nouza, že výrobci stavebních materiálů jsou neopomenutelným, nezbytným a důležitým článkem výstavby. Stavební veletrh FOR ARCH předvedl, že výrobci stavebnin mají co nabídnout. Ve výrobě stavebních materiálů se nejvíce projevují sofistikované systémy řízení výrobních procesů, automatizace a robotizace. Eva Štejfová, vedoucí oddělení stavebních hmot MPO, mj. připomněla, jakých dosahují firmy úspěchů na zahraničních trzích a jaké problémy se stavem pracovníků musí překonávat. Předseda poroty Pavel Malinský vzpomněl dvanáctiletou historii soutěže a zdůvodnil výběr kritérií soutěže, která jsou zaměřena nejen na ekonomické hodnocení, ale především na kvalitu, energetickou úspornost a ochranu životního prostředí.


Prezentace firem přednesli:

  • BAUMIT, spol. s r.o. manažer pro průmysl a export Martin Omelka
  • HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. obchodní a marketingový ředitel Petr Stejskal;
  • Kámen a písek spol. s r.o. výkonný ředitel Pavel Fučík
  • SEMMELROCK STEIN+DESIGN Dlažby, a.s. managing ředitel Petr Magda
  • Technistone, a.s. ředitel RαD a kvality Jiří Ludvík
  • Skupinu DITON – BETON BROŽ obchodní ředitel Pavel Kuthan
  • LASSELSBERGER, s. r. o. výrobní ředitel Václav Růžička
  • LAUFEN CZ s.r.o. generální ředitel Luis Sergio Castro Landa
  • P-D Refractories CZ, a.s. předseda představenstva Martin Liebl
  • PREFA Brno,a.s. člen představenstva Jaroslav Starosta
  • Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. marketingový ředitel Robert Mikeš
  • Wienerberger s.r.o. vedoucí programu Wienerberger e4 dům Daniel Uskokovič
  • Xella, s.r.o. ředitel marketingu Luděk Suchomel


Při slavnostním nominačním odpoledni byly rozdány také mimořádné ceny.

Mimořádnou cenu poroty získala firma Kámen a písek, spol. s r.o. V loňském roce prodali 2500 tis. tun kameniva, z toho 1060 tis. tun bylo z lomu Ševětín vyrobeno a dodáno na stavbu dálnice D3 od Veselí n. Lužnicí až po České Budějovice. Heslo firmy: Zákazník musí mít  jistotu, že všechny jeho požadavky množstevní i kvalitativní  - firma bezezbytku splní.

SPS udělil cenu vypisovatele firmě  BAUMIT, spol. s r.o. Heslo firmy je:  „Fasáda, která nestárne, která dýchá a Podlaha, která vás podrží“. Firma prosazuje hodnoty: spokojený zákazník, profesionalita, komunikace, týmová práce, zásluhovostní odměňování. V loňském hodnoceném roce měla 234 zaměstnanců. Obchodní obrat v roce 2018 činil 1443 mil. Kč a investice byly ve výši 136 mil. Kč.

Cenu MPO získala firma LAUFEN CZ s.r.o. Značka LAUFEN má jednoznačný cíl, být lídrem v oblasti technologie, servisu a designu zdravotní keramiky. O progresivním vývoji firmy svědčí následující údaje: V loňském hodnoceném roce měla firma 1046 zaměstnanců, obchodní obrat činil 2 881 mil. Kč a investice byly 176 mil. Kč.

Firmě SEMMELROCK STEIN+DESIGN Dlažby, a.s. udělil cenu hlavní mediální partner soutěže – časopis Stavebnictví. Povrch většiny jejich betonových produktů je po výrobě zušlechťován samostatným pracovním postupem. Motto společnosti „Vášeň pro dlažby“ je hybnou sílou pro další vývoj produktových systémů a technického know-how, aby nadchli zákazníky pro mnohostranné použití svých produktů.
Za deset celkových nominací v soutěži si skleněné plakety letos převzali z rukou Pavla Malinského a Lukáše Peřky představitelé firem DITON s.r.o., Kámen a písek, spol. s r.o. a Wienerberger s.r.o.


Vyvrcholením slavnostního setkání bylo vyhlášení vítězů soutěže Nejlepší výrobce stavebnin roku 2018. Stali se jimi:

v kategorii do 300 zaměstnanců firma HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.
v kategorii nad 300 zaměstnanců firma  P-D Refractories CZ, a.s.
Vítězné firmy převezmou ocenění při oslavě Dnů stavitelství a architektury v Betlémské kapli dne 21. října 2019. Veškeré další informace o soutěži najdete rovněž na následujících webových adresách: www.sps.czwww.mpo.cz a www.casopisstavebnictvi.cz.



Zdroj článku: mpo.cz


Štítky: Stavby, stavebnictví
Rubriky článků