Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Nejlepší pomocníci pro hydroizolaci ploché střechy

9. 4. 2019

Ploché střechy se u nás začaly objevovat ruku v ruce s funkcionalismem a těší se čím dál větší oblibě. Nabízí spoustu výhod, v zimě se na ní ale může držet sníh a po dešti voda. Přečtěte si, jak si zajistit kvalitní hydroizolaci, kterou můžete mít navíc zcela zdarma.


Zelená střecha uprostřed velkoměsta

Proč si pořídit plochou střechu?


Střecha
je jedna z nejdůležitějších částí domu. Výhodou těch plochých je daleko snazší řešení tepelné izolace a eliminace tepelných mostů.
Vznikne vám menší plocha k vytápění a odpadnou problémy s větráním v podkrovních částech. Při troše snahy z ní navíc můžete vykouzlit obytnou střechu nebo ji osázet vegetací a udělat z ní tzv. zelenou střechu. Ta vám zajistí skvělou tepelnou a zvukovou izolaci, zabrání přehřívání a navíc poslouží jako filtr proti prachovým částicím.

Zelená střecha s rostlinami Zelená střecha detail




PVC fólie mají mnohostranné využití

PVC fólie jsou velmi rozšířeným materiálem pro hydroizolaci plochých střech. Potěší vás především poměr ceny a výkonu, paropropustnost a vynikající fyzikální vlastnosti. Hodí se především na mechanicky kotvené, volně pokládané střechy i střechy s přitížením. Vsaďte na osvědčenou tradici a vyzkoušejte vícevrstvé hydroizolační fólie Sikaplan.

Větrací komínek na ploché střeše Bílá plochá střecha


Fólie na bázi FPO vám zaručí dlouhou životnost

Hydroizolační fólie FPO jsou vyrobené z flexibilních polyolefinů a nabídnou vám vysokou odolnost proti UV záření, povětrnostním vlivům a stárnutí, ale i chemickou odolnost. Snáší se bez problému s polystyreny i asfaltem, což oceníte především při rekonstrukcích. Pokud chcete opravdovou kvalitu, vyberte si Sarnafil. Vyrábí se ve variantách pro mechanicky kotvené střechy, s přitížením i lepené.




Asfaltové pásy položíte snadno a rychle

Asfaltové pásy jsou tradičním materiálem pro hydroizolaci střech. Dlouho vydrží a díky kaučuku se dokáží při změnách teplot rozměrově přizpůsobit. Jejich hlavní výhodou je snadná pokládka a odolnost proti mechanickému poškození. Nejčastěji se setkáte s celoplošnými nebo bodově natavovanými pásy. Skvělým řešením jsou ale i samolepicí kombinované pásy s přesahem samolepicí oblasti. Vyzkoušejte asfaltové pásy od KVK Parabit, největšího výrobce v České republice.




Stavte hlavou a získejte zpět až 100 % hodnoty materiálů Sika

Objevte vše potřebné pro hydroizolaci střech. Od 1. 4. do 30. 11. se navíc můžete zúčastnit soutěže s produkty Sika, která je určena jak soukromým investorům, tak řemeslníkům a stavebním firmám. Potřebné informace najdete na stavtehlavou.cz. Sledujte také facebookové stránky Sika a účastněte se pravidelných měsíčních soutěží o poukazy do stavebnin za tisíce korun.

Několik zelených plochých střech




Štítky: Hydroizolace, Plochá střecha, Vegetační střechy
Rubriky článků