Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

VELUX ACTIVE uspěl na veletrzích v Praze i v Brně

29. 4. 2019

Inovativní VELUX ACTIVE sbírá ocenění. Uspěl na veletrzích v Praze i v Brně
2. dubna 2019, Brno: Hned tři významná ocenění získala v konkurenci desítek dalších produktů společnost VELUX se svým systémem VELUX ACTIVE. V březnu VELUX uzavřel vítězný hattrick ziskem Zlaté medaile SVB 2019 na Stavebním veletrhu Brno. Cenu si odvezl i z veletrhů Střechy Praha a For Arch.



VELUX ACTIVE


Koordinátor komunikace společnosti VELUX Zdeněk Okáč uvedl:

„Nesmírně si vážíme trojice ocenění pro systém VELUX ACTIVE, který uživate-lům zajišťuje automatickou a zdravější domácnost. Jsme rádi, že mezi porotami nezůstala bez povšimnutí také možnost dodatečné montáže systému na okna, která byla nainstalována před více jak 15 lety,“

O Zlatou medaili Stavebního veletrhu Brno se ucházelo celkem čtrnáct produktů.

Odborná ko-mise ocenila řídící jednotku vnitřního prostředí VELUX ACTIVE. Jedná se o inovativní technologii, která pečuje o domácnost i zdraví obyvatel domu. Otvírání a zavírání oken, stahování rolet i žaluzií systém dokáže sám prostřednictvím chytrých senzorů, které měří teplotu, vlhkost a hladinu oxidu uhličitého v budově, správně načasovat a vytvářet tak zdravější prostředí. Uživatelé navíc mohou vše sami jednoduše ovládat prostřednictvím smartphonu a díky kompatibilitě s Apple Home Kit také hlasem.

Člen poroty, prof. Ing. Jiří Hirš, Csc. uvedl:

„Společnost VELUX přináší na trh uvedené zařízení době, kdy se v České republice připravuje implementace nové evropské směrnice o energetické náročnosti budov. Ta klade důraz nejen na energetickou efektivnost, ale také na vizuální a tepelný komfort a využívání přírodních zdrojů. Právem si firma odnesla za jednotku VELUX ACTIVE prestižní ocenění Zlatou medaili SVB 2019, neboť přispívá k zavádění dobrých postupů při zkvalitňování prostředí, kde trávíme většinu svého života,“


VELUX ACTIVE pochválili letos v únoru také členové odborné poroty na veletrhu Střechy Praha. Systém získal čestné uznání v soutěži Zlatá taška, která vyzdvihuje produkty, jejichž parametry jsou srovnatelné se světovou úrovní a určují trend vývoje ve svém oboru.


Ocenění si VELUX odvezl také z veletrhu For Arch
, který se konal loni v září. Cenu GRAND PRIX získávají exponáty, které jsou podle poroty technologicky inovativní, mimořádně kvalitní, úsporné, cenově přijatelné a jejich výrobě nebo využití je brán ohled na životní prostředí. VELUX ACTIVE před odbornou porotou obstál v konkurenci téměř padesáti přihlášených produktů.



Zdroj: velux.cz



Rubriky článků