Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Test vodotěsnosti střešní krytiny Ruukki

24. 1. 2019

Skutečnost, že skrz spoje krytiny Classic neprojde ani kapka, je pro společnost Ruukki samozřejmostí. Více prozradí následující video a test vodotěsnosti. 

Jedním z hlavních úkolů střechy je zajistit, aby do domu nezatékalo. Otázku vodotěsnosti má na starosti krytina, která celý střešní plášť z exteriérové strany uzavírá a je tedy její prvotní funkcí ochránit střešní plášť a potažmo celý dům před působením venkovního prostředí. V ideálním stavu by přes ni neměla projít žádná srážková voda. Pokud se tak stane, přichází na řadu druhá vrstva v podobě pojistné hydroizolace.

Aby se pod skládanou krytinu nedostala voda nebo zafoukaný sníh, musí být dodržen minimální bezpečný sklon. Ten se u různých krytin liší. Požadavkem architektů i investorů jsou v současnosti moderní střechy s nízkým sklonem. Zejména u nich je vodotěsnost krytiny i při malém sklonu klíčová. Ocelovou krytinu Ruukki Classic lze díky vodotěsným spojům použít na střechách s minimálním sklonem již od 6 stupňů.

Kvalitní materiál skandinávské oceli a povrchové vrstvy včetně precizního provedení zaručují střechám Ruukki dlouhou životnost s technickou zárukou 50 let a estetickou zárukou 20 let.

 

Ruukki CZ s.r.o. 

Pekařská 695/10a

155 00 Praha 5 - Jinonice

Česká Republika

Telefon: +420 257 311 040
Email: poptavky@ruukki.com
Web: https://www.ruukki.com/cze


Štítky: Střešní krytina, Plech na střechu, Lehká krytina
Rubriky článků