Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Na stavební veletrhy přišlo v Brně 45.000 lidí

25. 4. 2016

Ilustrační foto: Stavební veletrhy Brno 2016 - ostrov střechaři, zdroj: Krytiny-strechy.cz
Na stavební veletrhy v Brně se přišlo během čtyř dní podívat zhruba 45.000 návštěvníků, což je mírně více než loni, uvedla v tiskové zprávě Jana Tyrichová z Veletrhů Brno. Stavebnictví sice loni v Česku rostlo o sedm procent, ovšem od druhé poloviny roku začalo klesat. Firmy v oboru nevidí vývoj optimisticky a bojí se útlumu i kvůli chybějícím posudkům EIA na velké plánované dopravní stavby.


Na stavební veletrhy přišlo v Brně 45.000 lidí, více než loni

Ilustrační foto: Stavební veletrhy Brno 2016 - ostrov střechaři, zdroj: Krytiny-strechy.czIlustrační foto: Stavební veletrhy Brno 2016 - ostrov střechaři, zdroj: Krytiny-strechy.cz
Obr. 1,2 a 3: Stavební veletrhy Brno 2016 - ostrov střechaři, zdroj: Krytiny-strechy.cz

Na veletrzích vystavovalo 772 firem z 15 zemí. Je to zhruba stejný počet jako v loňském roce. Vedle velkých firem na veletrh přijela řada odborníků z oboru, kteří prezentovali novinky v oblasti staveb i v oblasti nových technologií.

Generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš také zmínil, že účastníci kulatého stolu, který se v Brně konal, vyzvali vládu, aby učinila nezbytné kroky k tomu, aby stavební trh z důvodu problémů s posudky EIA výrazně nepropadl.

Společně se stavebními veletrhy se uskutečnil nábytkářský Mobitex. Na něm se letos poprvé představil i největší tuzemský e-shop s nábytkem MT nábytek.



Autor a zdroj textu: ČTK


Štítky: Stavby, stavebnictví
Rubriky článků