Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Na stavebních veletrzích bude v Brně vystavovat 772 firem

19. 4. 2016

Na stavebních veletrzích bude od středy v Brně vystavovat 772 firem z 15 zemí světa. Je to zhruba stejný počet jako v loňském roce. Na čtyřdenní akci se představí i velké firmy jako Tondach nebo Wienerberger. Novinářům to dnes řekli pořadatelé z Veletrhů Brno.



Podle ředitele Stavebních veletrhů Radima Tichého situace v oboru není ideální. "Od druhé poloviny loňského roku začalo stavebnictví klesat," uvedl.
Kromě firem budou na veletrzích také odborníci. Například Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě chystá přednášky na aktuální témata. Budou se týkat například protipovodňových opatření nebo otázky zadržení vody v krajině.
Stavební veletrh Brno 2016, zdroj: BVV Brno

Na veletrh přijedou také developeři z regionu a představí zde své projekty. Novinkou je prezentace výrobců střech. "Půjde o prezentaci firem, které dělají střešní krytinu nebo izolace," uvedl Tichý.

Vizualizace střechařů na SVB 2016Vizualizace střechařů na SVB 2016
Společně se stavebními veletrhy pořádají Veletrhy Brno i nábytkářský Mobitex. Na něm se letos poprvé představí i největší tuzemský e-shop s nábytkem MT nábytek. U stánku návštěvníky bude čekat fakírská židle i soutěž o designovou pohovku. Kromě toho se dozvědí, jak nejsnáze nakupovat nábytek online.

Stavební veletrhy dodnes patří k nejnavštěvovanějším akcím na brněnském výstavišti. Loni na veletrhy přišlo 44.318 návštěvníků. Na veletrzích vystavovalo 769 firem.



Autor a zdroj článku: ČTK

Štítky: Stavby, stavebnictví
Rubriky článků