Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Největší český prodejce stavebnin, skupina DEK zmodernizovala provozovny a plánuje zvýšit obrat

4. 9. 2015

Prodejce stavebnin DEK plánuje dosáhnout obratu na 10 mld. Kč

Největší český prodejce stavebnin, skupina DEK, letos plánuje nárůst obratu o deset procent na deset miliard korun. Do modernizace provozoven a stavby nových letos investoval 700 milionů korun, s podobnou částkou počítá i v příštím roce. ČTK to při dnešním dni otevřených dveří nové pobočky v pražské Hostivaři řekl marketingový ředitel společnosti Viktor Černý. Loni obrat skupiny činil 8,9 miliardy korun, což představovalo meziroční nárůst o 14,4 procenta.
"Pro letošní rok máme naplánovaný růst obratu o deset procent a zatím nám to vychází. Na konci roku bychom se tak mohli dostat na desetimiliardovou hranici," poznamenal Černý.
Společnost si hodně slibuje od inovativního systému výdeje zboží, při němž klesla průměrná doba odbavení na deset minut. Právě zavedení nových výdejních terminálů a stavba několika nových moderních poboček vyšla DEK jen letos na stovky milionů korun. "Jen vybudování hostivařské pobočky včetně vykoupení potřebných pozemků vyšlo na 274 milionů korun. Podobnou částku si vyžádala také stavba pobočky v Brně, kterou slavnostně otevřeme za měsíc," uvedl Černý s tím, že investice v podobné výši jako letos by měly pokračovat i v příštím roce.
"Chceme otevírat další pobočky a dále tak zahušťovat naší síť. Aktuálně provozujeme 59 poboček v Česku a 16 na Slovensku. Zatím počítáme s tím, že příští rok v Česku otevře pět až šest poboček a jednu až dvě na Slovensku. Tam bychom měli letos v obratu růst až o 20 procent," dodal Černý.

Prodejce stavebnin DEK, provozovna Praha - západ, foto zdroj: DEK

Obr.: Ilustrační foto; Prodejce stavebnin DEK, provozovna Praha - západ, foto zdroj: DEK


Růst skupiny s sebou nese také nárůst počtu zaměstnanců. Zatímco na konci roku 2014 pro DEK pracovalo 1314 lidí, aktuálně jich je už 1588.
Stavebniny DEK vznikly v roce 1993 pod názvem Dektrade, v roce 2007 se společnost transformovala do holdingové struktury a vznikla skupina DEK. Kromě prodeje stavebnin skupina DEK provozuje také půjčovnu strojů a nářadí či klempířské dílny, před časem spustila projekt technického prověřování nemovitostí Nemopas. Většinovým majitelem holdingu je podnikatel Vít Kutnar, menšinový podíl vlastní Jindřich Horák a Ondřej Hrdlička. Skupina, která je aktivní na českém a slovenském trhu, loni zvýšila zisk po zdanění o 84,6 procenta na 257,7 milionu korun.

Autor a zdroj: ČTK



Štítky: Stavby, stavebnictví
Rubriky článků