Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Přípravky pro likvidaci mechů na střeše

13. 11. 2014

Antimos

Odstraňovač mechů a lišejníků

Popis:
Iko, Antimos, odstraňovač mechu
  • K okamžitému použití připravený kapalný prostředek určený pro odstraňování mechu, řas, lišejníků a plísní na všech venkovních plochách.

  • Dlouhodobé a trvalé snížení poškozování podkladů způsobované mechy.

  • Nepoškozuje podkladové materiály.


Použití
  • Určen k hubení lišejů, mechů, řas a plísní na všech venkovních plochách, jako jsou břidlicové tašky, fasády, podlahy, skleněné plochy, plast, asfaltové šindele, asfaltové střechařské díly.


Aplikace:
Nanášejte při teplotách +3 ža 27°C
  • Nejprve odstranit vrstvu mechu mechanicky nebo pomocí vysokotlakého mycího zařízení.

  • Pro odstranění zbytků mechu a výtrusů nanést prostředek Antimoss na očištěnou plochu pomocí kartáče nebo stříkacího zařízení.

  • Prostředek nechat účinkovat delší čas až do doby,kdy se na ploše vytvoří šedočerný povlak.

  • V případě trvanlivých nánosů aplikaci zopakovat


NEOPLACHOVAT!!!
  • Smetáčkem průběžně odstraňujte odumřelé části mechů a řas.

Antimos je k dostání v 25l balení nebo 5 litrů.Kanystry s Antimosem udržujte neustále těsně uzavřený. Uchovávejte mimo dosah dětí a skladujte mimo potravinové spíže, vody a krmení pro zvířata. Chraňte před mrazem. Spotřeba výrobku Antimos je 5 až 10m2 na litr, záleží na stupni poškození. 0,1 až 0,2 L/m2. Omylem zasažená místa lze omýt vodou.



Bezpečnostní opatření
Při používání přípravku Antimos vždy dbejte na bezpečnost při aplikaci a manipulaci s výrobkem. Nasaďte si vhodné rukavice. Noste bezpečnostní brýle, zabráníte tak poškození zraku v případě šplíchnutí. Ruce si umývejte po každé manipulaci s roztokem. Vyvarujte se kontaktu roztoku s pokožkou a oblastí očí.

zdroj: IKO
Iko, logo

Isola Bio-Ren

Přírodní bakteriální organizmy, účinně ničí mechy, lišejníky a zelené povlaky
Bio-Ren, Isola

  • Neobsahuje škodlivé látky nebo chemikálie

  • Neškodí ani jinak nezatěžuje životní prostředí

  • Pro všechny druhy střešních krytin

  • Vrací barvu střešní krytině

  • Roztok určený k okamžitému použití

  • Jednoduchá aplikace

  • Nemusí se používat osobní ochranné pomůcky


Isola Bio-Ren: Vhodný pro životní prostředí, vhodnější pro střechy

Účinně ničí mechy, lišejníky a zelené povlaky. Vlivem klimatických změn v severní a střední Evropě v minulých letech, došlo k velkému nárůstu výskytu mechů, lišejníků a zelených povlaků. Tyto organismy poškozují všechny povrchy, na kterých se uchytí: šindele, beton, ocel, dřievo, cihly a další materiály. Nejlepší řešení je zničit tyto organizmy roztokem Isola Bio-Ren, který udrží vaši střechu v dobré kondici. Isola Bio-Ren je přírodní výrobek, který je 100% přátelský k životnímu prostředí a velice efektivně zabíjí mechy, lišejníky a zelené povlaky.

Bio-Ren, Isola
Náš protivník:

1) Řasy

Termín řasy, zahrnuje mnoho různých vodních rostlin. Jejich velikost může být různá od 1/1000 milimetrů až po několik metrů. Většina řas žije ve vodě, několik z nich i v půdě. Zelené povlaky, které se vyskytují na střechách, terasách, stinných místech a podobně, se skládají z řas.

2) Mechy

Mech je velmi jednoduchá rostlina. Může přežívat i ve velice špatných podmínkách při nedostatku světla a potravy. Rostlina je schopná akumulovat velké množství vody a současně fungovat jako zásobárna vody pro vlastní spotřebu. Může tak přežít i velmi dlouhá období sucha.

3) Lišejníky

Lišejníky jsou organizmy, které rostou na základě symbiózy mezi houbami a řasami, nebo mezi houbami a bakteriemi. Lišejníky jsou schopné zničit nebo rozbít povrch podkladu, na kterém vyrůstají. Látky, které vylučují, ve spojení s mrazem nižší povrchy, na kterých lišejníky rostou. Můžou snadno zničit beton, přírodní kámen, šindele, dřevo a jiné materiály.

Bio-Ren, IsolaPřednosti

Isola Bio-Ren je 100%, úplně neškodný a neobsahuje žádné škodlivé látky. Roztok se může aplikovat okamžitě bez dalšího ředění. S Isola Bio-Renem můžete rychle a snadno obnovit barvu vaší střechy. V závislosti na počasí a životním prostřiedí pak může vaše střiecha zůstat nepokryta mechy, lišejníky a zelenými povlaky až po dobu 3 let.

Oblast použití

Isola Bio Ren se může aplikovat na všechny typy střech, stejně jako na terasy, kameny, dřevo, stinná místa, fasády a syntetické materiály. Nepoškozuje žádný typ povrchu a je všeobecně neškodný vůči travinám a rostlinám.

Příprava

Před aplikací se musí odstranit volné kusy mechu, zeleně a velké kusy nečistot. Abychom dosáhli požadovaného účinku, musí být okolní teplota při aplikaci vyšší než 10 °C. Pokud očekáváme noční mrazíky, silné deště nebo velice intenzivní sluneční záření, nedoporučujeme Bio-Ren aplikovat.

Aplikace

Výrobek je připraven k použití a aplikaci přímo bez dalšího ředění. Pro větší plochy doporučujeme použít větší zádový postřikovač, pro menší plochy je možno použít i ruční stříkací přístroje. Bio-Ren se musí sřiíkat z uzavřených nádob ze vzdálenosti 20 – 30 cm od povrchu. Ujistěte se, že všechny díly postřikovače jsou dobře umyté od předešlých roztoků. Ochranné pomůcky nejsou zapotřebí. Výrobek nepoškozuje dýchací cesty ani pokožku. V případě zasažení oka, jej okamžitě vymyjte čistou vodou.

Žádné šance pro mechy, lišejníky a zelené povlaky

Isola Bio-Ren se musí aplikovat dobře po celém povrchu, aby došlo k jeho úplnému zvlhčení. Mechy a lišejníky se musí v případě potřeby postříkat dva až třikrát. Mezi jednotlivými postřiky je nutné dodržet časovou pauzu 2 až 3 týdnů. V případě zelených povlaků se již nemusí postřik opakovat. První viditelný výsledek se dostaví již po 24 hodinách. Zhnědlé mechy a lišejníky je potřeba mechanicky odstranit z povrchu kartáčem nebo postřikem vodou.

Pozor nikdy nepoužívejte na střeše přístroje pro vysoký tlak.

Nářadí

  • Zádový nebo ruční postřikovač

  • Koště ( měkké nebo tvrdé) závisí na typu povrchu

  • Vodní hadice


Isola Bio-Ren – vyvinut a vyroben v Norsku
Nádoby jsou recyklovatelné.
Bio-Ren, IsolaBio-Ren, Isola


Při skladování chraňte výrobek před mrazem a před dětmi.

 

Typ Spotřeba Počet aplikací Opatření po postřiku
Řasy 0,1 l/m2 1 Není nutná
Mechy a lišejníky nižšího vzrůstu 0,1–0,2 l/m2 2 Mechanické očištění ú umytí vodou
Mechy a lišejníky velkého vzrůstu 0,1–0,3 l/m2 až 3

 

Skladovací teplota nad 0°C
Pracovní teplota nad 10°C
Stav Roztok
Barva Transparentní
Rozpustnost ve vodě Snadno rozpustný
Hodnota Ph Přibližně 6,9



Zdroj: Technické poradenství: Isola Powertekk s.r.o.
Isola




Štítky: Střecha doplňky, Šikmá střecha
Rubriky článků