Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Střešní okna, světlovody a vikýře

Designo - nová generace střešních oken, moderní design a technologie budoucnosti

11. 3. 2011

Společnost Roto stavební elementy s.r.o., výrobce plastových i dřevěných střešních oken a solárních systémů, se na českém trhu pohybuje již sedmým rokem a ve světě vloni oslavila 75. výročí své existence. Před dvěma lety představila společnost Roto nové střešní okno Roto Designo R8, a uvedla tak na trh prvního představitele nové generace střešních oken. Na kombinaci designu a nízké energetické náročnosti trh zareagoval více než příznivě a proto se tradiční výrobce Roto těší z možnosti představit v letošním roce kompletní produktovou řadu střešních oken Designo.



www.roto-frank.cz


Dokonalé zateplení a exkluzivní design: výklopné/kyvné střešní okno Designo R8
Střešní okno Roto Designo představuje prvního zástupce nové generace energeticky úsporných střešních oken. Vyznačuje se inovovaným designem především díky zcela novým tvarům vnějšího oplechování v odstínu Antracit Metallic, který kopíruje trend antracitových střešních krytin. Vylepšenému vzhledu ve střešní rovině výrazně napomáhá konstrukce rámu, nově zapuštěná do roviny střešní krytiny, což dále výrazně zlepšuje tepelně izolační vlastnosti. Dosaženými hodnotami tepelné izolace stanovuje Roto nové měřítko energetické efektivity: součinitel prostupu tepla s izolačním trojsklem Uw vykazuje na celé okno 0,84 W/m2K. Takové hodnoty jsou jasným důvodem, proč je střešní okno Designo doporučováno pro nízkoenergetické i pasivní domy. Důsledné strategické zaměření vyjádřené sloganem „šetřit energií, získávat energii a nabízet pohodlí pod šikmou střechou", které už léta platí za vzorovou ukázku síly společnosti Roto, tak získává na významu.
























Střešní okno Roto Designo R8



V průběhu roku 2010 bylo Designo R8 rozšířeno o cenově dostupnější variantu s dvojsklem, která nicméně také vyniká svými ojedinělými parametry. Jeho tepelně izolační vlastnosti jsou na trhu střešních oken zcela výjimečné, protože součinitel prostupu tepla celého plastového okna Uw je jen 1,2W/m2K. Kvůli finanční náročnosti střešních oken s trojsklem nacházejí okna s dvojsklem a jejich jedinečné parametry stále více příznivců. Roto Designo je totiž jediným střešním oknem, které i při zasklení dvojsklem splňuje v plastovém provedení požadavky Zelené úsporám pro variantu „Dílčí zateplení". Zasklení blueLine Plus (8A) navíc nabízí vysoký komfort užívání v podobě samočisticí povrchové úpravy, bezpečnostních skel zvenku i zevnitř, nadstandardní zvukové parametry a pokovení pro snížení přehřívání v letních měsících.
Střešní okno Roto Designo je vybaveno celoobvodovým kováním, které díky šestibodovému uzavírání zajistí dokonalé dovření křídla k rámu. Také umožňuje seřídit spáry v případě dodatečného pohybu krovu kdykoliv po montáži a zároveň dovoluje nastavit sílu a odpor zdvihu výklopného křídla. Roto tak garantuje, že křídlo jakéhokoliv nabízeného rozměru bude držet v každé pootevřené poloze okna, resp. nebude padat nebo vyjíždět, jak tomu často bývá u konkurenčních výrobců výklopných střešních oken.
Střešní okno Roto Designo je plně připraveno pro co nejsnazší, ale zároveň kvalitní spojení s oběma vrstvami střešního pláště. Eliminuje se tak možnost častých reklamacím z důvodu chybné montáže (špatně zateplený rám a napojení parozábrany). Dvoudílný zateplovací blok nejen že izoluje rám
okna po celé jeho výšce až nad krytinu, ale jeho spodní díl zasahuje do úrovně krokví, čímž nabízí velice snadné spojení s minerální vatou. Límec parotěsné fólie je přilepen na rám a snadno ho lze v ploše spojit s parozábranou celého podkroví. Odpadá tak napojení parozábrany v drážce pro ostění na rámu, v níž je parozábrana u většiny instalovaných střešních oken napojena nedostatečně.

Atraktivní a efektivní sestavy: kyvné okno Designo R6
Na vytvoření okenních sestav je pro kombinaci s výklopným/kyvným střešním oknem Designo R8 k dispozici také kyvný model R6. Provedení R6 RotoTronic disponuje komfortním dálkovým ovládáním a elektrickým pohonem.
























Střešní okna Roto designo R6 a R8 - světlo pod střechou


Nepřerušované linie a elegantní detaily vytvářejí vzhled okna optimálně integrovaného do plochy střechy. Výsledný dojem celistvé střechy je umocněn novou jednotnou barevností rámu v antracitovém odstínu. Nový design má i vnitřní strana okna. Multifunkční klika v matové oceli je umístěna ve spodní části křídla. Lze s ní ovládat všechny funkce a polohy okenního křídla.
Celoobvodové kování, které je u střešních oken zcela ojedinělé, zajišťuje dokonalý systém otevírání okna, který je nabízen i v těch největších rozměrech. Kování zároveň garantuje špičkovou spárovou těsnost díky šestibodovému uzavíracímu mechanismu.

Moderní technologie za rozumné ceny: výsuvně kyvné okno Designo R7
Nové výsuvně kyvné Designo R7 je cenově výhodnou alternativou výklopného/kyvného okna Designo R8. Od běžných kyvných oken liší tím, že přispívá k výrazně vyššímu komfortu bydlení a jeho ovládání je podstatně pohodlnější. Osa otáčení leží v horní čtvrtině rámu, a otevřené okno tak nepřekáží, nebrání ve výhledu a nemusíte k němu chodit v předklonu. Izolační zasklení Roto blueLine Plus (8A) šetří energii. Díky němu má Designo R7 součinitele prostupu tepla Uw pouhých 1,3 W/m²K. Velmi úzké rámové profily zajistí příjemné prosvětlení místnosti. Pohodlné ovládání všech funkcí okna umožňuje klika ve spodní části okna ovládaná jednou rukou. Už na první pohled je vidět, že toto výsuvně kyvné okno Designo R7 patří ke zcela novým výrobkům generace střešních oken Designo.























Střešní okno Roto Designo R7



Životnost výrobku
Střešní okna Roto Designo jsou vyráběna z osvědčených materiálů. Na všechna střešní okna značky Roto je poskytována záruka 5 let, 15tiletá záruka na kování a prasknutí skla. Na plastový profil křídla i rámu navíc garantuje výrobce 15 let záruky proti prasknutí. Profil je odolný také proti UV záření. Konstrukce je řešena tak, aby všechny díly byly vyměnitelné. Vzhledem k jednoduchosti výměny těsnění, kování, oplechování atd. lze říci, že tato konstrukce střešního okna má nejvyšší životnost ze všech střešních oken a blíží se životnosti současných taškových střešních krytin.

Rozsah poskytovaného servisu
Společnost Roto vkládá maximální úsilí do předprodejního i poprodejního servisu. Uvědomuje si, že pouze předem dobře informovaný zákazník si vybere konstrukci střešního okna podle svých požadavků a vyhne se tím výměně střešních oken již po deseti až patnácti letech.
Proto technické a servisní oddělení nabízí např. poradenství všem potencionálním zákazníkům (včetně zaměření na stavbě), kontrolu montáže, apod.

Roto Sunroof - prostě promyšlenější
Dokonalá integrace i vzhled, snižování energetické náročnosti „made in Germany".

Společnost Roto představuje kompletní sortiment produktů pro získávání solární energie na šikmých střechách.

Roto Sunroof - od ochranné střechy ke střeše užitkové
Systém Roto Sunroof nahrazuje běžnou střešní krytinu a funguje současně jako vodonosná rovina. Z obyčejné ochranné střechy se tak stává užitková střecha. Kromě toho umožňuje systém libovolně kombinovat fotovoltaické a solární prvky se střešními okny. Dá se navíc technicky dokonale a opticky zajímavě zabudovat do střechy - ať už jako část střechy, nebo jako kompletní střecha. Desítky let zkušeností se střešními okny jsou zárukou toho, že je systém Roto Sunroof dokonale vodotěsný a odolný proti nárazům. Odpadá tak nutnost montovat vodotěsnou spodní střechu.
Díky špičkové kvalitě, vysokému výtěžku a opticky dokonalému začlenění do střechy je systém Roto Sunroof tou nejlepší volbou pro majitele domů, kteří chtějí šetřit energií a mají smysl pro estetiku stavby. Řešení ve špičkové kvalitě „made in Germany" nabízí společnost Roto i pro střechy, u nichž je s ohledem na typ střechy nebo stavby nutné použít zařízení montované na střechu - fotovoltaický systém Roto Sunfield. A jak už je tomu u výrobků Roto zvykem, platí i u solárních systémů zásada velmi jednoduché montáže. Všechny komponenty dokáže odborná firma namontovat rychle, jednoduše a bezpečně.



























Roto solární střecha



Vodotěsnost
Moduly fungují jako vodonosná vrstva a nahrazují tak běžnou střešní krytinu. Systém lemování Roto je výsledkem několika desítek let zkušeností se střešními okny a zajišťuje, aby mohla voda odtékat tak jako na střeše s běžnou krytinou. Proto je integrovaný střešní systém Roto Sunroof chráněn proti pronikání vlhkosti stejně dobře jako střešní okna. Navíc jsou všechny součásti systému podrobovány přísným testům podle norem platných pro střešní okna a všechny komponenty systému Roto Sunroof jsou stoprocentně vodotěsné.

Dlouhá životnost
Systém Roto Sunroof je dokonale integrovaný do střechy, takže je účinně chráněn před sacím a tlakovým účinkem větru. Každá součást zařízení je snadno přístupná pro případnou údržbu. Všechny komponenty jsou natolik stabilní, že se po nich dá chodit. Nosnost je až 280 kg. Jednotlivé komponenty se dají v každé části systému snadno
oddělit. Kabelové rozvody a trubky jsou ukryté pod krycími plechy, kde jsou účinně chráněny před povětrnostními vlivy a poškození zvířaty. Plechy se ale dají snadno sejmout, takže jsou přesto kdykoli snadno přístupné.

Vysoká výkonnost
Fotovoltaické články Roto Sunroof jsou vysoce výkonné solární články z monokrystalického křemíku (se 17% účinností). moduly Roto Sunroof jsou vybaveny novou technologie zadního větrání. Větrací drážky v profilu rámů zajišťují neustálou cirkulaci vzduchu za moduly a tím i permanentní ochlazování článků citlivých na vysoké teploty. Dokládají to i průběžně prováděná měření. S výrobky společnosti Roto získáte jistotu výkonu a spolehlivosti.

Flexibilita a snadná montáž
Systém Sunroof splní vaše požadavky na získávání energie v novostavbách i při renovaci od částečné náhrady střechy na míru až po kompletní energetickou střechu. V takovém případě mohou libovolně kombinovatelné solární kolektory, fotovoltaické moduly a střešní okna nahradit celou taškovou střechu. Roto klade také velký důraz na snadnost a rychlost montáže.





Další články z kategorie: Střešní okna, světlovody a vikýře ZDE




autor: Roto stavební elementy s.r.o. 
          Průmyslová 1306/7
          Praha 10
          102 00


          tel.: (+420) 272 651 428
          Fax: (+420) 271 750 187
          Centrální e-mai:roto.cz@roto-frank.com.

          www.roto-frank.cz


Štítky: Střecha doplňky, Podkrovní okna, Denní osvětlení
Rubriky článků