Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Logo Velux

Sokolova 1d, Brno
Tel: 531 015 511
www: www.velux.cz
mail: info.v-cz@velux.com

Prosvětlete temné místnosti. Pomůžou světlovody

17. 7. 2019

I těm nejtemnějším místnostem v domě nemusíte dodávat světlo pomocí umělého osvětlení. Také středové místnosti, které se ke klasickému oknu dostanou jen těžko, může projasňovat denní světlo, které je k našim očím příznivější. Řešením je světlovod VELUX. Tubus s vysoce odrazivým vnitřním materiálem přivede slunce do každé místnosti v domě s přístupem ke střeše, a to až do hloubky 6 metrů.

Prosvětlená místnost

Až o 400 hodin umělého světla méně

Vysoké účty za elektřinu a bolavé oči z všudypřítomného umělého osvětlení? Oba problémy dokáže v místnostech bez oken elegantně vyřešit světlovod. Ať už chcete přirozené světlo přivést na chodbu nebo do koupelny, osvětlit jím schody nebo šatnu od šikmou střechou. Světlovod si poradí všude tam, kde z nějakého důvodu nenamontujete okno nebo jiný zdroj osvětlení, který by vám vyhovoval.

Instalace je snadná a zvládne ji každý profesionál. Díky speciálnímu uzamykacímu manžetovému systému Flexi Loc přitom nebude ani muset zasáhnout do konstrukce budovy, což snižuje náklady i čas montáže.

Světlo

Pokud chcete dostat z přirozeného světla opravdu maximum, světlovod by měl být orientován na jih a umístěn co nejblíže hřebenu střechy. Výsledek pak vždy záleží na aktuálních podnebných podmínkách, ale i ve špatném počasí zvládnou světlovody VELUX osvětlit prostory s intenzitou totožnou jako u klasické 60W žárovky.

Difuzér s deskou EdgeGlow pak rovnoměrně rozptýlí světlo po celé místnosti. Celková úspora tak může být až 400 hodin svícení ročně. Ani v noci ale nebudete bez světla. Ke světlovodu můžete přidat i praktické LED diodové osvětlení.

Osvícená kuchyň

Proč světlovod? Přečtěte si hlavní výhody:

  • Díky až 98% odrazivosti vnitřního materiálu tubusu získáte osvětlení se stejnou intenzitou jakou má klasická 60W žárovka.
  • Žádný kout místnosti nezůstane beze světla. O rovnoměrné rozptýlení se postará stropní difuzér EdgeGlow.
  • Jistotu osvětlení v horších podnebných podmínkách i v noci dodá přídavné LED diodové osvětlení.

Problém nenastane ani při čištění. Na světlovodu se díky samočisticí vrstvě osazovacího rámu neusadí žádné nečistoty ani prach. Sklo tedy bude vždy opravdu čisté a průchod světla nesnížený.

Pokud si chcete ušetřit starosti a nahradit všudypřítomné umělé světlo přirozenými slunečními paprsky, podívejte se, jaké řešení je ideální právě pro vaši nemovitost. Pomůže vám jednoduchý LUX kalkulátor.

Světlovod v domě







Štítky: Denní osvětlení
Rubriky článků