Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Moderní střešní okna a výlezy v akci

17. 7. 2018

Zahraniční společnost OKPOL se ve výrobě střešních oken pohybuje již více jak 24 let. V roce 2012 společnost realizovala program Okpol Innovation, který zahrnoval otevření vlastní výzkumné laboratoře, modernizaci strojů a zavádění inovativní zpracování dřeva. V současné době má závod 18 500 m2 výrobních hal a rozvojové plány zajišťují další expanzi a investice do nových technologií. Díky těmto svým bohatým zkušenostem a investicím do moderních technologií se výrobky společnosti OKPOL mohou pyšnit kvalitou světové úrovně.

Do našeho katalogu jsme zařadili tyto výrobky OKPOL:

 

Dřevěné střešní okno MNK S1Dřevěné střešní okno MNK S1

Je nanejvýše vhodné do prostor s převahou dřevěného interiéru, ale může být užito i v jiných interiérech.


Izolační a zvukové vlastnosti oken MNK S1:

Okno díky dřevěnému profilu (130 mm) kombinovaným s moderním profilem z hliníkových a plastových prvků utváří silný izolant (U = 1,3 W/m2K). Tím snižuje tepelné ztráty a zvyšuje hlukový útlum, čímž umožňuje uživateli ušetřit mnoho peněz na energii a užívat si klidného domova v jinak hlučném vnějším prostředí.


Těsnění okna:

Dobrým izolačním schopnostem dopomáhá ještě systém Q-LON PUR těsnění – což je těsnění, které se vyznačuje vysokou mírou stlačení, přičemž po stlačení se vrací do svého původního tvaru. Těsnění je provedeno tak, že funguje i v nepříznivých klimatických podmínkách hořečnatých slunných dnů nebo mrazivých zim.



Zpracování dřeva na okna OKPOL – ochrana životního prostředí

Dřevěný profil okna, 2x lakovaný, je z laminované borovice. Firma OKPOL se může chlubit světově uznávaným FSC certifikátem (C100718), což spotřebiteli zaručuje, že zpracované dřevo pochází z šetrně obhospodařovaných lesů. Zákazník OKPOL svou koupí střešního okna nebo výlezů se tedy i spolupodílí na ochraně životního prostředí. Kromě přírody chrání uživatel i své zdraví.


FSC certifikát (C100718)

Ventilace podkroví přes okna OKPOL:

Špatným větráním dochází k poškozování zdraví lidí a ještě navíc i dalším technickým komplikacím. Střešní okno MNK S1 lze opatřit ventilací NEO VENT, která umožní zdravou, nezávadnou a úspornou cirkulaci vzduchu i při zavřeném okně.

 Ventilace podkroví přes okna OKPOL - Neo Vent

 

Plastové střešní okno NK PVC E1Plastové střešní okno NK PVC E1

Velmi dobře se hodí do vlhkých místností jako jsou kuchyně, koupelny, sušárny atp.

Izolační a zvukové vlastnosti oken KN PVC E1:

Okno se skládá z vícekomorového plastového profilu (130 mm) a izolačního dvojskla (U = 1,0 W/m2K), které je opatřeno distančním teplým rámečkem a nízkoemisní vrstvou. Kombinace všeho zvyšuje celkovou tepelnou izolaci okna (U = 1,4 W/m2K) a snižuje hlukový útlum, čímž uživateli šetří peníze na energii a umožňuje uživateli zbavit se zbytečného hluku z okolí.


Výhody plastových profilů

Výhodou PVC profilu je, že je bezúdržbový, uživatel se koupí o profil již nemusí dál starat. Uživatel se také nemusí obávat nežádoucího otevření okna, protože kliku lze uzamknout klíčkem v zámku. Klička uživateli zároveň umožňuje spárovou mikroventilaci, čímž je umožněno pasivní větrání.

 

Lemování

K dokonalému spojení střešní krytiny a střešního okna se vždy dodává lemování, které bylo rovněž přidáno do našeho katalogu, a které se dělí dle typu použité střešní krytiny, přičemž daná krytina nesmí překročit předem stanovenou výšku. Viz obrázek.

 Lemování střešních oken Okpol

 Klikni pro lepší náhled

 

Střešní výlezy VERSA WVM/WVD

Jsou určeny do neobývaných prostor pro jakoukoliv střechu s jakýmkoliv profilem se sklonem od 15° do 65°.
Vybaveny jsou integrovaným lemováním a fixačním omezovačem, který zabraňuje samovolnému zavření křídla.
Profily výlezů jsou dřevěné z laminované borovice, 2x lakované.
Rozdíl obou spočívá v druhu otevírání a nabízených rozměrech. Typ WVM je otevíratelný nahoru a typ WVD do pravé, nebo levé strany.

 
Střešní výlezy VERSA WVM/WVD

Střešní výlezy VERSA WVM+/WVD+

Jsou rovněž určeny do neobývaných prostor pro jakoukoliv střechu s jakýmkoliv profilem se sklonem od 15° do 65°.
Kromě fixačního omezovače jsou navíc vybaveny integrovaným lemováním, s bitumenovou páskou pod olověnou zástěrou.
Dále také hydroizolačním límcem, který zlepšuje spojení s existující hydroizolační fólií ve střeše.
Výlezům však nechybí ani těsnící klín, který vyplňuje na stranách spojení se střechou, a okapnička, jejímž účelem je zlepšení izolace odvodem kondenzátu mimo výlez.
Vše ostatní, co platí pro WVM/WVD platí i pro WVM+/WVD+.




Štítky: Podkrovní okna, Výlez na střechu
Rubriky článků