Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Solární kolektory

Solární tašky jaké Tesla neumí

14. 7. 2017

Solární tašky jsou v posledních dnech velmi diskutované téma.

Právě před měsícem uvedla česká firma na Český a Slovenský trh solární tašky které vyrobí elektřinu a zároveň teplo. Solární tašky které prodává a montuje česká společnost  jsou ojedinělé svým výkonem i zpracováním.

Jsou vyrobeny z Prizmatického skla, které se vyznačuje svou vysokou odolností, stálostí a nenasákavostí. Prizmatické sklo dostává svou pevnost určitým postupem při výrobě a následném ochlazováním. Po dokončeném procesu výroby se tento materiál solárních tašek vyznačuje velkou pevností v tlaku která je 800 kg/m2 a na druhou stranu jsou velmi lehké protože 1 m2 těchto tašek váží jen 16 kg/m2. Prizmatické sklo lze vyrobit s různými povrchy. Hladký, Břidlice,Struktura dřeva.

Prizmatické sklo lze vyrobit s různými povrchy. Hladký, Břidlice,Struktura dřeva, zdroj: T-Power
Obr.: Prizmatické sklo lze vyrobit s různými povrchy. Hladký, Břidlice,Struktura dřeva, zdroj: T-Power

Takové tašky bez problémů plní funkci po dobu 60 a více let.

T-Power nabízí tyto solární tašky v několika provedeních:

solární taška QUAD Q40

solární taška QUAD Q40

tyto tašky lze použít na střechu i jako provětrávanou fasádu

Jedná se o výrobek, který je nejvýkonnější solární taškou na světě. Svými parametry převyšuje solární fotovoltaické panely o 10% na střeše a 36% na fasádě. Tyto solární tašky jsou vyrobeny z monokrystalického křemíku s účinností 20,8% a mají výkon 208 Wp /m2. Jmenovité napětí těchto solárních tašek je 4,86 V s maximálním napětím 1000V. Tak svými kvalitami předčí i fotovoltaické panely na střeše o 10% a při použití na fasádě dokonce o 36%.

Všechny tyto solární tašky je možné objednat v 9 odstínech od modré po černou pájenou pravým 24 karátovým zlatem. Společnost dále nabízí dalších 10 možností probarvení krystalu křemíku. To znamená, že Vaše střecha může mít barvu jakou si přejete. Další zajímavostí těchto solárních tašek je jejich univerzálnost a variabilní provedení. Firma nabízí zákazníkovi aby si zvolil velikost své střešní krytiny. Solární tašky je možné vyrobit od rozměru 200 x 200 mm až po rozměr 2000 x 2000 mm. V rozměrech 200 x 200 v provedení břidlice jsou používané na památkově chráněné objekty.

solární taška Infinity

solární taška Infinity
tyto solární tašky lze použít na střechu i na provětrávanou fasádu

Jedná se o výrobek, který je universální solární taškou na světě. Svými parametry převyšuje solární fotovoltaické panely o 10% na střeše a 36% na fasádě. Tyto solární tašky jsou vyrobeny z monokrystalického nebo i polykrystalického křemíku s účinností 20,2% a mají výkon 140 Wp /m2. Jmenovité napětí těchto solárních tašek je 1,2 V s maximálním napětím 1000V.

Solární taška BIBER 350 a 500

Solární taška BIBER 350 a 500
Tento výrobek, je universální solární taškou na světě. Svými parametry a vzhledem je vhodný na památkově chráněné objekty. Tyto solární tašky jsou vyrobeny z monokrystalického křemíku s účinností 19,2% a mají výkon 125 Wp /m2. Jmenovité napětí těchto solárních tašek je 1,0 V s maximálním napětím 1000V.

Firma nabízí kompletní provedení střechy. V sortimentu nabízejí aktivní solární tašky na strany střechy, kam svítí slunce, ale mají v nabídce i pasivní solární tašky, které jsou naprosto stejné jako aktivní části střechy ale nevyrábějí energii.

K celkovému provedení střechy nabízí společnost i ukončení střechy, úžlabí, hřebeny,schody a jiné doplňky střechy vždy v barvě Vámi vybraného odstínu. Střecha se tak stane jedním ladným prvkem celého domu a svým výkonem působí pohodu a harmonii celého domu. Střecha se tak stává aktivním prvkem, který do domu přináší zisky a úspory v jednom. Tato česká společnost také umí využít teplo ze solárních tašek, které se chladí pro vytápění domu. Tyto solární tašky jsou vyráběné německým výrobcem, který má se sluncem zkušenosti od roku 1978.

Na tašky se běžně dává záruka po dobu 30 let a jsou k okamžitému objednání s dodáním do několika týdnů. Dodací doba je z důvodu velké poptávky po tomto zboží.
Solární tašky T-Power
Solární tašky T-Power
Všechny tašky splňují podmínky a jsou tímto plně zařazeny do projektu Nová zelená úsporám a tim se na ně vztahuje dotace z programu Nová zelená úsporám až do výše 150 000.


zdroj: Miloslav Čermák, T-Power


Štítky: Solární panely
Rubriky článků