Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Renovace střech, nové střechy – vzorové realizace objektů

Referenční nástavba z Olomouce

18. 12. 2011






















Nové podlaží Střediska sociální prevence tvoří tenkostěnná konstrukce, opláštěná odvětrávanou fasádou z bezúdržbové falcované krytiny


Středisko sociální prevence Olomouc, příspěvková organizace: je zařízením poskytující sociální služby zaměřené na pomoc a podporu dětem, rodinám, manželským párům a dalším osobám, které se nacházejí v nepříznivé životní situaci. Architektonická kancelář Studio JKL byla v roce 2004 postavena před nelehký úkol. Vytvořit nástavbu celého podlaží Střediska sociální prevence, přičemž nebylo možno využít stávající střešní konstrukci objektu díky její nevyhovující pevnosti. Nutnost postupného odbourávání krovu s průběžnou výstavbou nové konstrukce - tedy zejména rychlost realizace - bylo jedním z nejdůležitějších kritérií při volbě systému LindabConstruline jako nosné stavební technologie.





















Tenkostěnnou střešní konstrukci nástavby tvoří jednoduchá sedlová střecha se sklonem 5°, která byla vztyčována po částech souběžně s odstraňováním původní střechy.


Nástavba byla koncipována jako jednoduchý kompaktní tvar se sedlovou střechou s minimálním sklonem 5°, pro zdůraznění nové konstrukce kompletně opláštěný plechovou fasádou i krytinou - vše falcovaná krytina v barvě stříbrná metalíza.

Tenkostěnná ocelová konstrukce rostla postupně. Na zemi montážníci připravili jednotlivé stěnové rámy, které byly v okamžiku odstranění příslušné části krovu vyzdviženy na střechu a umístěny na věnec obvodového zdiva a ihned doplněny konstrukcí střechy s bedněním a fólií. Tento krok se opakoval několikrát, vždy v takových celcích, aby je bylo možno neprodleně zajistit proti dešti. Postupně bylo doplňováno opláštění deskami Fermacell na stěnách s následnou montáží roštu a bednění odvětrané fasády. Na závěr proběhly klempířské práce položení falcované krytiny na stěny a střechu s montáží bezpečnostních prvků (sněhové zábrany a lávky pro přístup ke komínům). Za zmínku stojí přizpůsobení formátu drážkové krytiny na stěnách šířkám oken, aby byla zajištěna co největší architektonická čistota pohledových stran fasády. Realizace proběhla v měsících leden až květen roku 2011 Stavební firmou Vymětal, s.r.o..

















1/Tyčové bezpečnostní zábrany
2/Bezúdržbová falcová krytina s povrchovou úpravou HB Polyester v barvě stříbrná metalíza.


PŘIDANÁ HODNOTA


Součástí dodávky je kompletní návrh systému a zajištění statického výpočtu a montážní dokumentace pro projektanta i montážní firmu. Samozřejmostí je i odborný dohled na průběh samotné montáže. Na konstrukci byly dodány ocelové pozinkované profily typu RY/SKY 150 se štěrbinami pro obvodové stěny, C/U4 120 na vnitřní nosné stěny a C200 na konstrukci krovu. Pro opláštění a zastřešení byly dodány předfalcované pásy v barvě stříbrná metalíza s odvodněním ve stejné barevné i povrchové úpravě - HB Polyester se zárukou 30 let na nepoškození povrchu. Komplet byl doplněn sněhovými zábranami a lávkami se zábradlím .



www.lindabstrechy.cz



Další články z kategorie: Renovace střech, nové střechy - vzorové realizace objektů ZDE



autor: Lindab



Štítky: Stavby, stavebnictví
Rubriky článků