Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Výhody oplechování s plochým spojem

29. 5. 2017

RHEINZINK- UDS rýhovaná spojka

logo Rheinzink
RHEINZINK ČR s.r.o.
Na Valech 22
29001 Poděbrady
tel.: 325 615 465
e-mail: info@rheinzink.cz

Detaily v architektuře

Současná moderní architektura by měla mít možnost využívat technické detaily, které podpoří vzhled navrhovaných objektů, ale zároveň budou dlouhodobou zárukou funkčního řešení pro dané konstrukce. Těmto nárokům se nemohou vyhnout ani klempířské práce, které se stále ve velké míře provádí zaběhnutými konzervativními způsoby. Ty jsou mnohdy v rozporu především s pohledovými požadavky architektů a investorů.
UDS rýhová spojka Rheinzink, zdroj: RheinzinkObr.: UDS rýhová spojka Rheinzink, zdroj: Rheinzink

Řešení estetické i spolehlivé


RHEINZINK dlouhodobě nabízí pro všechny typy klempířských konstrukcí nadčasová technická řešení, která jsou pohledově nerušivá a funkčně spolehlivá. Jedním z nich je i spojování klempířských prvků pomocí RHEINZINK-UDS spojky (dále jen UDS spojky). Vhodné využití je například u parapetů, kde prakticky neexistuje žádný jiný spolehlivý systém spojování. UDS spojka je podélně rýhovaný profil vyrobený z titanzinku RHEINZINK podle ČSN EN 988 a kvalitativních kritérií Quality ZINC. Dodávaný je v šířkách 250 a 333mm v jednotné délce 3000mm. Volitelné tloušťky 0,8mm a 1,0mm v provedení RHEINZINK-prePATINA walzblank, RHEINZINK-prePATINA blaugrau a RHEINZINK-prePATINA schiefergrau.

Použití UDS spojky

UDS spojku je vhodné použít nejen pro vytváření spojů u oplechování parapetů, ale najde využití u všech typů klempířských konstrukcí ve sklonu minimálně 3° jako například: oplechování římsy, oplechování atiky nebo oplechování větraného hřebene. Podmínkou použití UDS spojky je upevnění formou nepřímého kotvení pomocí zatahovacích pozinkovaných plechů nebo lepením bitumenovým lepidlem (např. ENKOLIT).

Montáž UDS spojky

Cílem použití UDS spojky je vytvoření plochého spoje mezi díly oplechování. Naformátovaná UDS spojka se montuje v místě spoje oplechování mezi vynechané zatahovací pozinkované plechy. U lepení nahrazuje UDS spojka stykový podkladní plech. Vyztužené konce oplechování vytvoří na středu UDS spojky otevřený spoj, kde doporučená šířka mezery mezi plechy bude 10mm. Otevřená mezera umožňuje volný pohyb plechů po konstrukci. Geometrie profilu UDS spojky zabraňuje pronikání vody pod oplechování. Nejsou tedy nutná žádná dodatečná opatření. Délky jednotlivých dílů oplechování mohou být u nepřímého kotvení doporučených 6m, u lepených spojů doporučujeme 4m.

Výhody použití UDS-spojky:

  • Jednoduchá a rychlá montáž.
  • Minimum viditelného ručního zpracování.
  • Vytvoření uzavřeného celistvého profilu oplechování.
  • Designový plochý spoj.
  • Nedojde k perforaci pohledového oplechování.
  • Záruka materiálové a funkční spolehlivosti.

Opravdu není možné tvrdit, že „to někde praská a může za to materiál". Vždy za to mohou ruce, nevhodné nářadí a nevhodně zvolená technologie zpracování. Proto nabízíme taková řešení, která ve správných rukách fungují bez problémů. Už žádné praskání, žádné čepičky, žádný zbytečný tmel. Zkuste to s našimi výrobky a vytvořte spolehlivý detail pro Vaši stavbu. Ochrana stavebních konstrukcí proti vodě pomocí oplechování z materiálu RHEINZINK musí být dlouholetá a spolehlivá. Technické detaily RHEINZINK jsou zárukou německé kvality a spolehlivosti.

UDS spojka - informace

Technologické a montážní požadavky pro RHEINZINK-UDS spojku najdete v montážním návodu „RHEINZINK-UDS-Verbinder". Zaslání návodu v elektronické podobě si vyžádejte zde.

Oplechování - informace

Souhrn pravidel pro oplechování atiky, soklu, římsy, parapetu najdete v novém informačním materiálu RHEINZINK "Oplechování - jak na to?". Zaslání materiálu v elektronické podobě si vyžádejte zde.


Autor článku: Ing. Martin Link, RHEINZINK ČR s.r.o.

Štítky: Střecha doplňky, Klempířské prvky, Plech na střechu, Klempířské práce, Práce na střeše
Rubriky článků