Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Vydařený workshop STRUKTURY A PLO/E/CHY pro studenty FA ČVUT

16. 3. 2017

Přijď si zrealizovat objekt z titanzinku a dřeva!

logo Rheinzink
RHEINZINK ČR s.r.o.
Na Valech 22
29001 Poděbrady
tel.: 325 615 465
e-mail: info@rheinzink.cz

Tak znělo pozvání na dvoudenní workshop „Struktury a plo/e/chy" pro studenty Fakulty architektury ČVUT. Organizátory úspěšné podzimní akce byli Spolek posluchačů architektury a společnost RHEINZINK. Workshop umožnil studentům zažít proces realizace vlastního projektu od návrhu přes výrobu papírového modelu až po finální produkt zhotovený vlastníma rukama za použití klasických řemeslných nástrojů a jeho prezentaci publiku.

Podrobné informace a další zajímavé fotografie z workshopu najdete zde.

Autor workshopu, Igor Pilutkiewicz z Polska, přiblížil posluchačům historii titanzinku jako stavebního materiálu přednáškou „Od zinku k titanzinku". Následný přehled zajímavých objektů od světových architektů vzbudil zaslouženou pozornost. Technický poradce RHEINZINK ČR Ing. Martin Link doplnil přednášku příběhy několika významných objektů z titanzinku RHEINZINK v České republice.

Druhý den si studenti vyzkoušeli proces tvorby „Struktury" od její definice přes vizualizaci až po výslednou realizaci podle svých plánů. S podporou technických poradců RHEINZINK a s použitím profesionálního klempířského nářadí bylo večer hotovo. Stavebním materiálem byl titanzinek RHEINZINK v provedení lesklém, modrošedém, břidlicově šedém a tahokov, překližka a spojovací materiály.

Nakonec dostala každá skupina možnost své dílo „prodat" – vysvětlit původní záměr, pohovořit o procesu vzniku a vyzdvihnout přednosti finální tvorby. Ze studentů, objevujících vlastnosti přírodního materiálu, mezitím vyrostli suverénní a hrdí realizátoři mimořádných objektů.

Workshop proběhl v duchu pracovního nadšení a kreativity. Konfrontace vizí s reálným materiálem přinesla nevšední výsledky a hluboký zážitek všem zúčastněným.
Fotodokumentace o tom svědčí nejlépe.





Štítky: Střecha doplňky, Šikmá střecha, Klempířské prvky, Plech na střechu, Klempířské práce
Rubriky článků