Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Dům se střechou SATJAM obdržel úžasné ocenění za architekturu 2016

26. 11. 2016

Kvalita spojuje, dům se střechou SATJAM obdržel mimořádné ocenění v rámci Českých cen za architekturu 2016

Každá stavba je jedinečná, některé jsou ale skutečně výjimečné. K těm opravdu špičkovým patří i podle názorů odborné veřejnosti Jonášovic stodola v Bílce. Objekt původně z 19. století nyní obdržel v rámci České ceny za architekturu 2016 mimořádné ocenění VELUX (partnera akce) za nejlepší práci s denním světlem. Mezinárodní porota architektů vyzdvihla například pečlivou práci s jednotlivými pohledy a průhledy. Střecha stavby byla během pětileté rekonstrukce vybavena krytinou SATJAM Rapid a osazena kvalitními střešními okny.

Stodola v Bílce se střešní krytinou SATJAM, zdroj: SATJAM
Projekt českého architekta Filipa Noska, který působí v německém studiu A2F, představuje v podstatě moderní dřevostavbu rodinného domu vsazenou do původního pláště historické stodoly. Z pohledu realizace jde o nákladnější variantu než novostavba. Střechu stodoly bylo nutné nahradit a citlivě spojit do celku, který bude charakteristický harmonií historie a moderní současnosti, přitom navenek nenarušit charakter stodoly a uvnitř naopak poskytovat plnohodnotný komfort pro bydlení. Právě k tomu byla krytina SATJAM Rapid ideální. S ohledem na nové dispozice stavby bylo nutné střechu osadit střešními okny, která přivádějí světlo do podkroví.

Pro Jonášovic stodolu se přitom nejedná o první významné ocenění. Objekt už zvítězil v Hauser Award 2014 a v roce 2013 obdržel čestné uznání v kategorii rodinných domů v Grad Prix Architektů. Potvrzuje se tak, že střešní krytiny SATJAM se hodí jak pro všechny zájemce o kvalitní produkty za dostupné ceny, tak i projekty špičkové architektury.

Více informací o krytině SATJAM Rapid i ostatních produktech SATJAM naleznete na webu www.satjam.cz

Satjam

 

Michalská 1032/21
710 00 Ostrava
email: satjam@satjam.cz
web: www.satjam.cz.

 



Štítky: Plech na střechu, Lehká krytina, Moderní střešní krytina, Plechové tašky
Rubriky článků