Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

Magnelis® - nový, vyjímečný kovový povlak s různými možnostmi aplikace

24. 10. 2016

Magnelis®

logo metrotile
METROTILE CE s.r.o. 
Vratimovská 624/11
718 00 Ostrava - Kunčičky
tel: +420 595 226 391
mob.: +420 739 813 892, 736 727 065
mail: obchodsever@metrotile.cz

Magnelis® je nový, výjimečný kovový povlak s různými možnostmi aplikace, který poskytuje povrchovou ochranu proti opotřebení. Tento jedinečný povlak nabízí řadu výhod.
Magnelis® je: Chemické složení povlaku Magnelis® je optimalizováno tak, aby byla zajištěna ta nejvyšší odolnost vůči korozi. Magnelis® se nanáší v klasických průmyslových žárových zinkovnách. Zinková lázeň má ale jiné chemické složení: obsahuje 3,5 % hliníku a 3 % hořčíku. 3% obsah hořčíku je klíčový, neboť na celém povrchu podkladového kovu vytváří stabilní a odolnou vrstvu, která poskytuje mnohem efektivnější ochranu proti korozi než povlaky s nižším obsahem hořčíku. Magnelis® tak má mnohem lepší funkční charakteristiky než alternativní evropské výrobky.

Klíčový pro Magnelis® je 3% obsah hořčíku, který poskytuje mnohem efektivnější korozní ochranu než povlaky s nižším obsahem hořčíku.

Povrch Metrotile Magnelis, zdroj: METROTILE
Vynikající odolnost vůči korozi Nic neposkytuje v prostředí s vysokým obsahem chloridu či čpavku lepší ochranu než Magnelis®. Díky svému unikátnímu chemickému složení má Magnelis® vyšší odolnost vůči korozi než běžná žárově zinkovaná ocel. Poškození povlaku, ke kterému dochází například v prostředí s vysokým obsahem čpavku, je u povlaku Magnelis® sedmkrát menší než u běžného povlaku zinku. Kromě toho zajišťuje Magnelis® dlouhodobější aktivní ochranu podkladového kovu. Několik výrobků s kovovým povlakem bylo podrobeno zkouškám odolnosti v solné mlze po dobu osmi měsíců. Výsledky byly jasným důkazem vynikající odolnosti vůči korozi povlaku Magnelis®. Na rozdíl od ostatních vzorků se na vzorku s povlakem Magnelis® neobjevily žádné známky „červené“ koroze.


Samoopravná ochrana ořezaných hran Kromě katodické ochrany, která je stejná jako u povlaku zinku, poskytuje Magnelis® odkrytým ořezaným hranám ochranu v podobě tenkého filmu na bázi zinku s hořčíkem, čímž zabraňuje vzniku korozní reakce. Povaha tohoto filmu se liší v závislosti na prostředí a vlastnostech podle obsahu hliníku a hořčíku.

VÝHODY POVRCHU MAGNELIS®

  • Povlak obsahuje méně  zinku než běžné zinkové povlaky, čímž  šetří cenné přírodní zdroje pro budoucí generace a snižuje vliv na životní prostředí v souvislosti s oplachem zinku do půdy.
  • Magnelis® je také až desetkrát nákladově efektivnější  než ocel s povlakem zinku
  • Vynikající odolnost vůči korozi Nic neposkytuje v prostředí s vysokým obsahem chloridu či čpavku lepší ochranu než Magnelis®. Díky svému unikátnímu chemickému složení má Magnelis® vyšší odolnost vůči korozi než běžná žárově zinkovaná ocel.  
  • Samoopravná ochrana ořezaných hran Kromě katodické ochrany, která je stejná jako u povlaku zinku, poskytuje Magnelis® odkrytým ořezaným hranám ochranu v podobě tenkého filmu na bázi zinku s hořčíkem, čímž zabraňuje vzniku korozní reakce. Povaha tohoto filmu se liší v závislosti na prostředí a vlastnostech podle obsahu hliníku a hořčíku
  • Ocel s povlakem Magnelis® má třikrát lepší funkční charakteristiky než běžná pozinkovaná ocel, snižuje efekt „křídování / práškování“ a při nástrojovém opracování vykazuje menší úbytek hmotnosti povlaku.

    ZÁRUKY PRO ČR
- 50 let na neprorezavění
- 15 let na povrchovou úpravu

Zdroj textu: Metrotile CE, s.r.o.



Štítky: Plech na střechu, Povrchová úprava, Lehká krytina, Moderní střešní krytina
Rubriky článků