Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Pr články

RHEINZINK-CLIPFIX: Nová generace příponek pro kovové střechy

22. 12. 2014

logo Rheinzink
RHEINZINK ČR s.r.o.
Fügnerova 1511,
290 01 Poděbrady
T: +420 602 177 533
info@rheinzink.cz

 

Systém RHEINZINK-CLIPFIX představuje spolehlivé a efektivní kotvení krytin především na dvojitou stojatou drážku. Firma RHEINZINK jako přední inovátor v oblasti klempířského řemesla přišel v roce 2013 s novou generací příponek RHEINZINK- CLIPFIX. Do vývoje nové generace příponek vložila firma nemalé finanční prostředky i veškeré více než 40 leté zkušenosti související s touto problematikou. Cílem bylo vyvinout příponky, které vytvoří maximálně bezpečný a jednoduchý způsob kotvení při eliminaci většiny známých rizik plynoucí z jejich montáže.

Co je nutno si uvědomit?

U střechy s krytinou na dvojitou stojatou drážku je příponka jako prvek nevratně zabudovaná do krytiny a skrytě tak ovlivňuje funkční životnost celého systému střechy. Kvalita těchto komponentů významně ovlivňuje spolehlivost střechy. Poruchy plynoucí z nekvalitní práce s použitím nekvalitních komponentů se nemusí nutně projevit hned, ale třeba až za několik let. Chceme-li využít životnosti materiálu 80-100 let, tak je tento fakt nutno mít na zřeteli.

Další produkty RHEINZINK naleznete zde

Plechové falcované krytiny z Katalogu střešních krytin

Titanzinkové žalby a svody půlkulaté z Katalogu střešních prvků

Titanzinkové žlaby a svody hranaté z Katalogu střešních prvků

 

 

Systém kotvení RHEINZINK- CLIPFIX

Nová generace příponek pro krytiny se stojatou drážkou.

Funkční design

U nové generace příponek byly zahrnuty do celkové koncepce všechny nutné bezpečnostní prvky, ze kterých vyplynulo zcela originální designové pojetí. Elegance a praktičnost balení až po samotný funkční výrobek, to je první pozitivní dojem, který zanechává nová příponka RHEINZINK- CLIPFIX.

V případě RHEINZINK- CLIPFIX hovoříme o systému kotvení, protože samotné příponky jsou pouze jedním z komponentů.

Systémové řešení příponek obsahuje následující komponenty:

1/ Příponky pevné nerezové „ST“ standardní

2/ Příponky posuvné nerezové „ST“ standardní

3/ Příponky pevné nerezové „H“ vysoké pro použití ke strukturní rohoži

4/ Příponky posuvné nerezové „H“ vysoké pro použití ke strukturní rohoži

5/ Vruty do dřeva s bitem TORX 20

Aku šroubovák pro vruty CLIPFIX zajistí kvalitní, rychlé upevnění příponek
Při použití unikátního aku šroubováku CLIPFIX dochází k automatickému utahování vrutu, který je podáván ze zásobníku. Stroj zajistí umístění vrutu přesně do připraveného otvoru. Vymezení aku šroubováku CLIPFIX vůči příponce zajišťuje speciální nástavec.

Další příslušenství:
Vruty na pásku pro aku šroubovák
Náhradní díly k aku šroubováku

Jedinečné vlastnosti příponek CLIPFIX

1/ Bezpečnostní prvky
Ukončení na hranách. Veškeré náběhové hrany jsou ukončeny rádiusem. Rádius zabraňuje poškození krytinových pásů, které se pohybuji přes příponku.

2/ Vyztužení dosedací plochy
Celoobvodové průběžné vyztužení dosedací plochy příponek zabezpečuje tuhost příponky při montáži. Zabraňuje tak deformaci příponek při dotažení vruty především při použití na strukturní dělicí vrstvy. Vyztužení tvoří náběhovou plochu, která omezuje poškození spodní strany krytinových pásů při pohybu přes posuvnou příponku a umožňuje hladký a plynulý pohyb krytinových pásů.

3/ Otvory pro vruty
U všech typů příponek jsou otvory pro vruty přizpůsobeny pro zapuštění kónické hlavy. Při použití odpovídajícího pevnostního vrutu zůstane hlava v jedné úrovni s plochou příponky. Hlava vrutu tak nemá možnost mechanicky působit na spodní stranu krytinového pásu a samotný kónický otvor zjednodušuje a zrychluje aplikaci systémových vrutů.

4/ Univerzálnost
V systému CLIPFIX je pouze jeden typ příponky pro všechny doporučené délky krytinových pásů.

5/ Kompletace výrobků
Posuvné příponky jsou dodávány zkompletované - posuvná a pevná část tvoří jeden neoddělitelný kompaktní celek. Posuvná část je navíc dobře fixována v doporučené středové poloze a samotná geometrie otvoru spolu s adekvátní tloušťkou materiálu umožňuje její hladký pohyb.

Přednosti nové generace příponek CLIPFIX

1/ Bezpečnost
2/ Spolehlivost
3/ Tuhost
4/ Vyšší únosnost
5/ Produktivnější montáž
6/ Komplexně zpracovaný systém

Závěrem

Firma RHEINZINK přinesla inovativním systémem CLIPFIX nový směr do konzervativního klempířského řemesla. Umožňuje klempířům zajistit kvalitu realizovaného díla s možností vyšší produktivity práce. V poslední době je velký tlak na cenu staveb. Použitím systému CLIPFIX můžeme přispět k nižší ceně tím, že pokládku výrazně urychlíme vyšší produktivitou práce a eliminujeme náklady spojené s případnou reklamací. Nové možnosti se systémem CLIPFIX přinesou investorům kvalitní stavby a zajistí jejich vysokou spolehlivost i v těch nejnáročnějších klimatických podmínkách.

Autor: Ing. Martin Link, RHEINZINK ČR s.r.o.



Štítky: Plech na střechu, Klempířské práce, Práce na střeše
Rubriky článků