Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Ploché střechy

SERIÁL JAK NAJÍT VADY PLOCHÉ STŘECHY - 6. Proč se vyplatí zkouška těsnosti?

26. 8. 2019

Ať už máte dům postavený před dvaceti lety nebo vloni, neměli byste zapomínat na kontrolu ploché střechy. Tato část domu je nejvíce vystavena povětrnostním vlivům. Prudké sluneční záření, nárazové deště, bouřky, vichřice nebo přívaly sněhu znamenají pro vaši střechu velkou zátěž. Odborná kontrola střechy je velmi důležitá.



V čem spočívají výhody zkoušek těsnosti a kdy je provádět? To se dozvíte v osmém díle.
Střechou začne zatékat. Jak je to možné? Vždyť jste si vybrali skvělou firmu s dostatkem referencí. K poškození střešního pláště může dojít z několika důvodů.
Častým jevem je poškození střechy při návazných činnostech. Zejména nešetrnou manipulací pracovníků, kteří na střechu umisťují vzduchotechniku, antény, přemisťují techniku nebo materiál. Pracovníci mohou zavinit poškození střešního pláště také nedbalostí, když jim upadne nářadí nebo ostrý předmět a ten způsobí trhliny


Naše doporučení

Proveďte zkoušku těsnosti po položení hydroizolační vrstvy. Zjistíte, zda byla odvedena perfektní práce. Po provedení návazných prací můžete provést zkoušku znova. Tím zjistíte, zda nedošlo k poškození při dalších činnostech. Jedině zkouška těsnosti může prokázat kvalitu realizace.

Elektroimpulsivní zkouška na střeše
Elektroimpulzní zkouška

Stačí počkat na déšť?

Častým argumentem koncových zákazníků bývá, že není potřeba provádět zkoušku, neboť zatékání se projeví po prvním dešti. Tato úvaha není zcela na místě. Při mírném dešti se nemusí voda dostat do všech míst, která vykazují netěsnost, a střecha tzv. neproteče. I přesto mohou být na střešním plášti milimetrové trhlinky, které se postupem času zvětšují, a následné opravy velkých poškození jsou pak nákladnější.



Výhoda zkoušky těsnosti = JISTOTA


V zájmu každého koncového zákazníka je, aby jeho střecha vydržela co nejdéle bez závad a netěsností. Zkouška těsnosti a pravidelná kontrola střechy je zárukou, která prodlužuje životnost.


Pro pokrývače
znamená zkouška těsnosti ověření kvality jeho práce. Následné činnosti prováděné instalatéry, montážními dělníky nebo zahradníky mohou poškodit jeho bezchybné dílo.


Pro investora
má zkouška těsnosti přidanou hodnotu v podobě certifikátu kvality. Díky němu prokáže kvalitu a může také obstát v případných soudních sporech.


Výhoda pro zákazníka, pro pokrývače, pro investora... JISTOTA

Dýmová zkouška
Dýmová zkouška


Kontrolu těsnosti střechy je vhodné udělat před nanesením zatěžovací vrstvy. Pokud je vše v pořádku, pak investor dostane zelenou a může bez obav pokračovat v dalších návazných činnostech. Zkouška těsnosti je pojistkou pro každého realizátora i uživatele střechy.



Jaké jsou výhody zkoušky těsnosti?


  • know-how
  • postupy ověřené praxí v mnoha evropských zemích
  • dokumentace a doporučení k opravě defektů
  • certifikát kvality
  • úspory díky přesným zjištěním netěsností


Získejte výhody při spolupráci s odborníky na zatékání

Díky zkušenostem z oboru a vedení našeho portálu Krytiny-střechy.cz více než 10 let vám najdeme odborníka na střechy. Jako jediný specializovaný portál v ČR máme dokonalý přehled v oblasti střech.

Doporučíme vám prověřeného odborníka na lokalizaci netěsností střech. Stačí, když vyplníte základní údaje do formuláře a my vám poradíme. Nezávazně a zdarma. Je na vás, zda službu využijete a v jakém rozsahu.



Kontaktní formulář



Vaše osobní údaje (firma, jméno, email, telefon, adresa stavby, projekt) zpracováváme a držíme pouze za účelem vytvoření nabídky na materiál – což je Váš i náš oprávněný zájem.
Další informace se dozvíte v našich Zásadách zpracování údajů.




Štítky: Hydroizolace, Ochrana střechy, Izolace střechy, Plochá střecha, Střecha chyby, Revize střech, Údržba střechy
Rubriky článků