Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Rheinzink - Tmavý povrch od přírody

23. 9. 2013

Tmavý povrch od přírody - RHEINZINK-prePATINA Schiefergrau

Rheinzink, Rheinzink-prePATINA schiefergrauObr. Rheinzink, Rheinzink-prePATINA schiefergrau

V letošním roce uvedla firma RHEINZINK na trh nový inovovaný produkt RHEINZINK-prePATINA schiefergrau (pozn.aut.: původní název RHEINZINK-„předzvětralý pro břidlicově šedý“), do kterého zapracovala desetileté zkušenosti s jeho používáním. 

RHEINZINK-prePATINA schiefergrau je materiál s tmavým přírodním barevným tónem povrchu.

V čem spočívá originalita materiálu RHEINZINK-prePATINA schiefergrau?

Základem pro vytvoření tmavého odstínu je především složení slitiny. Patentované složení slitiny pro výrobu RHEINZINK-prePATINA schiefergrau obsahuje větší podíl legujícího prvku mědi 0,8-1,0% (standardní podíl ve slitině pro materiál RHEINZINK-prePATINA blaugrau 0,1-0,18%). Měď jako základní legující prvek přispívá svým podílem ve slitině k finálnímu barevnému tónu. Větší podíl mědi ve slitině zaručuje přírodní vznik tmavšího odstínu, který se na povrchu objeví po průchodu předzvětrávací linkou. Vzhledem k velmi složitému technologickému procesu není jednoduché slitinu vytvořit a proto se v podání RHEINZINK-prePATINA schiefergrau jedná o Zcela originální a jedinečný materiál, který zaručuje zákazníkovi tmavý odstín povrchu po celou dobu své životnosti. 

Povrch se standardní formou patinace trvale obnovuje a díky svému základnímu složení zůstává na povrchu stále tmavý odstín.

Rheinzink, Rheinzink-prePATINA schiefergrauTo znamená žádná barva, žádné laky, žádné dobarvování, ale Přírodní formou vytvořený barevný tón. Materiál splňuje základní normu ČSN EN 988. Hlavním odlišením všech výrobků RHEINZINK je dobrovolné dodržování kvalitativních standardů určených katalogem kvalitativních kritérií Quality ZINC vydávané německou zkušebnou TÜV RHEINLAND. Materiál RHEINZINK je vysoce ekologický a podporuje udržitelnost staveb.

Jaké jsou hlavní přednosti inovovaného materiálu?

TMAVÁ A STÁLÁ BARVA
Tmavší odstín dává povrchu nový výraz a reaguje v tomto ohledu především na požadavky architektů. Černošedý odstín, kterým prolíná drobné mramorování vytvářející barevné nuance, zvyšuje atraktivitu nového designu.

OCHRANA
Materiál má vysoký stupeň primární ochrany při zpracování. Ochrana povrchu zabezpečuje, aby se povrch nepoškodil vlivem zpracování, manipulace na stavbě, provozu na hotové střeše a aby bylo zabráněno biologickým faktorům v reakci s povrchem.

Základní transportní ochranou je folie na povrchu materiálu, která je standardem. Potlačí většinu vlivů z dopravy a manipulace na překládkách.

SAMOČISTÍCÍ SCHOPNOST
Součástí primární ochrany povrchu je takzvaný „LOTOSOVÝ EFEKT“, který na povrchu stahuje vodu do větších kapek a tím je umožněn rychlejší odvod vody z povrchu materiálu i včetně nečistot, které tam mohou spadnout z okolí nebo zůstanou po stavbě.

Rheinzink, Rheinzink-prePATINA schiefergrauRHEINZINK-prePATINA schiefergrau si zachovává všechny přednosti titanzinku včetně té hlavní, kterou je jeho pájitelnost. Na rozdíl od RHEINZINK-prePATINA blaugrau je však nutno povrch v pájeném místě důkladně zbavit patiny, nejlépe drátěným kotoučem ve vrtačce nebo smirkovým papírem. Tento zdánlivě složitější proces přípravy nás odmění tím, že pájení proběhne pouze v místech, kde není patina. To se týká jak nanášení pájky, tak i případné reakce pájecích kapalin v okolí spoje. Samotný proces pájení zůstává stejný jako pro ostatní typy titanzinku RHEINZINK.

RHEINZINK-prePATINA schiefergrau na ovzduší standardně patinuje, takže je u něj zachována i schopnost samoléčby. To znamená, že veškeré drobné poškození vzniklé zpracováním se tzv. samovyléčí. Nedoporučují se žádné opravné barvy nebo jiné urychlovací procesy patinace. RHEINZINK-prePATINA schiefergrau se rychle začlenil do obchodního sortimentu a obohatil nabídku materiálů RHEINZINK. Dodávky se realizují jak v polotovarech – tabulích a svitcích, tak na ně navazujícím systémem odvodnění. Poptávku lze učinit i na hotové výrobky, a to především fasádní panely nebo velko- a maloformátové šablony. RHEINZINK-prePATINA schiefergrau je materiál vysoké estetické hodnoty, která je podpořena dlouhou životností materiálu. Použitím tohoto materiálu nabízíme zcela originální a unikátní řešení, které nelze ničím nahradit.

Až budete vybírat tmavý titanzinek, zeptejte se, jaké je jeho složení. Žádejte originál se zárukou.

Autor: Ing. Martin Link, RHEINZINK ČR s.r.o., zdroj Rheinzink ČR

Máte zájem o vzorek materiálu prePATINA schiefergrau? Napište si o něj zde. Nezapomeňte uvést svoji adresu.


SOUTĚŽ ART OF ZINC - Uzávěrka kategorie Srdeční záležitost se blíží!

Rheinzink, soutěž pro klempíře Art Of ZincMáte ve svých realizacích objekt z titanzinku RHEINZINK, který vznikl již před pár lety, povedl se a dodnes pro Vás má mimořádný význam? Nebo na něj rádi vzpomínáte prostě proto, že byl jeden z prvních? Přihlaste jej do 31.10.2013 v soutěži ART OF ZINC do kategorie Srdeční záležitost!

Kategorie soutěže:

1/ Střecha

2/ Fasáda

3/ Klempířský detail

4/ Srdeční záležitost



Uzávěrka soutěže pro všechny ostatní kategorie je 31.12.2013.

Podrobné informace o soutěži najdete zde
Pro zaslání přihlášky klikněte zde

 



Štítky: Povrchová úprava, Přírodní stavba, Ocelový plech
Rubriky článků