Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Děrované plechy

17. 7. 2011


TAHOKOV AERO 63

Základním typem děrovaných plechů je TAHOKOV AERO 63, využívaný jako základní funkční prvek pro detaily, které doporučujeme projektantům, realizačním firmám a investorům. Jedná se o detaily:



- okapní zatahovací pás
- hřeben sedlové střechy
- hřeben pultové střechy
Ve všech případech jde o detaily, u kterých je děrovaný plech schovaný, a nejsou na něj kladeny žádné estetické nároky. Hlavním důvodem, proč tyto prvky používáme, je ochrana vstupních a výstupních otvorů vzduchové mezery proti vniknutí ptactva, hmyzu, hlodavců a prachového sněhu. V systému technického poradenství se počítá s jeho provzdušností 63% a s tímto ohledem se i navrhují výšky vstupních a výstupních mezer podle sklonu střechy.



Technické údaje:

volný ventilační průřez 63 %
výchozí tloušťka plechu 1,0 mm, plošná hmotnost 2,65 kg/m 2
lze použit až do výšky průřezu = 200 mm
dodáváno v provedení RHEINZINK - leskle válcovaný
velikost tabulí 1000 x 2000 mm, velikost svitků 1000 mm x cca 20 m
zpracování pomocí běžných klempířských nástrojů

Výhodou použití tohoto profilu na stavbách je základní materiál RHEINZINK, který má dlouhou životnost a nepodléhá degradaci vlivem UV záření. Oproti plastovým profilům se nevlní a vytváří tuhé 100% překrytí daného prostupu.

Z materiálu TAHOKOV AERO 63 jsou jako samostatná skupina vyráběny prvky pro RHEINZINK systém odvodnění: ochrana půlkulatého žlabu před listím pro všechny typy rozvinů.































DĚROVANÝ PLECH AERO 46

Hlavně u opláštění fasád jsou vytvořeny konfrontační detaily, které vyžadují použití děrovaného plechu ve stejné barvě jako je použitý materiál na fasádách. Pro tento účel je v sortimentu děrovaný plech AERO 46, který se vyrábí ve všech barevných provedeních. Z děrovaného plechu AERO 46 se vyrábí stejně jako u předchozího typu ochranné prvky pro zajištění vzduchových mezer, je ale třeba počítat s tím, že provzdušnost je menší a tudíž výška vstupní a výstupní mezery musí být vyšší, aby splnila dané požadavky. Navíc se z tohoto typu materiálu vyrábí fasádní panely, fasádní profily nebo fasádní kazety. U všech těchto provedení je nutné zohlednit statické požadavky a podmínky dané stavby.














Technické údaje:

volný ventilační průřez 46 %
výchozí základní tloušťka plechu 1,0 mm, plošná hmotnost 3,85 kg/m 2 (ostatní tloušťky na doptání)
dodáváno v provedení RHEINZINK -leskle válcovaný
velikost tabulí 1000 x 2000 mm, velikost svitků 0,7 x 1000 mm x cca 21 m
dodáváno v provedení RHEINZINK -„předzvětralý promodrošedý"
velikost tabulí 1000 x 2000 mm
dodáváno v provedení RHEINZINK -„předzvětralý probřidlicově šedý"
velikost tabulí 700 x 2000 mm
zpracování pomocí běžných klempířských nástrojů

 


Výhodou použití děrovaného plechu AERO 46 je zachování stejného designu povrchu v místech nasávání nebo výdechu. Jednotný vzhled všech detailů je zvláště u fasádních systémů velmi důležitý. Další výhodou děrovaného plechu AERO 46 je jeho tuhost a možnost výroby fasádních prvků (panely, profily apod.). Jedná se většinou o speciální produkty vznikající na zakázku v našem technickém oddělení v Datteln, s jejichž využitím vznikají architektonicky zajímavé a atraktivní objekty. Jedním z nich se stala budova kulturního centra na Federation Square v australském Melbourne.

 



Další články z kategorie: Plech na střeše ZDE







autor: Rheinzink

 



Štítky: Střecha doplňky
Rubriky článků