Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality


Benders
Vrskmaň 79
431 15 Vrskmaň

info@benders.cz
www.benders.cz
www.benders.sk

Povrchové úpravy střešních krytin

16. 2. 2020

Střecha je pátou fasádou domu a má velký význam pro vzhled a celkový dojem domu. Firma Benders se výrobou a vývojem střešní krytiny zabývá již více než 60 let, a proto nasbírala již určitě hodně zkušeností. Svoje výrobky testuje v těch nejpřísnějších severských podmínkách. Proto bychom se rádi zeptali, jakou povrchovou úpravu pro své krytiny používají.


 

Betonová krytina Benders

 

V čem tedy spočívá tajemství povrchové úpravy Vaší střešní krytiny?

Vlastně je to jednoduché – naše betonové střešní tašky se skládají z písku, vody, cementu a oxidu železa. Když je beton smíchán, přidává se k zabarvení tašek oxid železa, což je barevný pigment. „Benderitová“ barva se pak aplikuje na střešní tašky, které mají být povrchově upraveny, aby střeše dodaly konečný vzhled. To se provádí proto, aby se barva tašek lépe zdůraznila a střeše poskytla jednotnější barvu.

Barva Benderit

Barva Benderit je speciálně navržena pro aplikaci na betonové střešní tašky. To zaručuje krytině její velkou odolnost, stálou barvu a dlouhou životnost. Je to námi vyvinutá a vyrobená barva, která zajišťuje nejvyšší kvalitu povrchu střešní krytiny.

Střešní tašky Benders z probarveného betonu mohou mít v závislosti na typu jednu ze tří povrchových úprav Benderit (standardní barva matná), Candor (lesklá) nebo Briliant (třpytivá).


Mohl byste nám jednotlivé typy krytiny trochu přiblížit?

Rád Vám představím celý sortiment prodávaný v ČR – zde jsou naše betonové střešní tašky s povrchovou úpravou.

První – základní je Benderit

Povrch Benderit

 

KLASICKÝ POVRCH

„Benders Benderit“ pololesklý je naše tradiční střešní taška, což je v podstatě plně barevná taška. To znamená, že stejný barevný pigment, který se použije k povrchové úpravě se použije i v barvě Benderit, která se přidává do betonové směsi již ve výrobě. Střešní taška je po vytvrdnutí dvakrát ošetřena barvou Benderit, aby se ještě více zdůraznila povrchová úprava a barva střechy.

 

Druhý je CANDOR

Povrch CANDOR

 

LESKLÝ POVRCH

Benders Candor“ je lesklá povrchová úprava, která nabízí mnoho výhod. Je to jedinečná vysoce lesklá povrchová úprava s dvojitým barveným akrylátovým povrchem a následným lesklým nástřikem. Zajišťuje vysokou odolnost, zamezuje usazováním řas, mechů a vápníku. Vyznačuje se i zvýšenou ochranou proti nepříznivým vlivům životního prostředí a proměnlivým povětrnostním podmínkám. Díky ochrannému lesklému nátěru jsou vyplněny veškeré póry na povrchu tašek, nedochází tak k usazování nečistot a hladký povrch zaručuje současně i dlouhodobou barevnou stálost.

 

Třetí je Briliant

Povrch Briliant

 

LESKLÝ BRILIANTOVÝ POVRCH

„Benders Brilliant“ má jedinečnou povrchovou úpravu. Zde již dnes najdete povrchovou úpravu budoucnosti. Je to vysoce třpytivý povrch s efektem lehké glazury, se speciální dvojitou barvenou akrylátovou povrchovou úpravou a následným třpytivo-lesklým nástřikem. Pigmenty v barvě jsou ploché, což vytváří barevnou hru, kde se lesk a barva mění pomocí světla, které dopadá na střechu. Tato jedinečná, povrchová úprava garantuje zvýšenou ochranu proti nepříznivým vlivům životního prostředí a povětrnostním podmínkám.

Ochranný třpytivo-lesklý nástřik zaplňuje veškeré póry na povrchu tašky, takže ani v tomto případě nedochází k zašpinění a usazování nečistot. Hladký povrch zaručuje dlouhodobou barevnou stálost. Pozoruhodné je, že efekt glazury se mění podle změn počasí, což způsobuje krásné proměnlivé kombinace třpytu a lesku na střeše. Povrchová úprava Briliant je v ČR nabízena pouze v sortimentu střešních krytin značky Benders.

Benders Vám díky mnoha kombinacím povrchů a barev dává příležitost přizpůsobit si střechu podle Vašich představ.

 

Je vidět, že si u Vás může vybrat opravdu kdokoliv – kombinovat může, jak podle technických parametrů krytiny, tak i podle designu. Šlo by to tedy na závěr nějak shrnout?

Firma Benders střešní krytinu vyrábí a modernizuje již desetiletí. Vzhledem k poloze prvních výrobních závodů (Švédsko) je jasné, že od prvních okamžiků jsou naše výrobky prověřovány nepříznivými přírodními podmínkami, a to nás nutí naše povrchové úpravy neustále vylepšovat. To, že naše výrobky prodávají ve více než 15 zemích hovoří o tom, že se nám to daří. Výběrem naší krytiny si proto vybíráte nejmodernější a neustále zdokonalovanou technologii výroby střešních krytin.

Pro jakou střechu se nakonec rozhodnete, to necháme na Vás. Chtěli bychom ale být první, kdo vám poblahopřejeme ke správné volbě, která Vás i Váš dům bude těšit po mnoho let.

Více o sortimentu našich výrobků a kompletní škálu tvarů a barev najdete zde – www.benders.cz, nebo na www.benders.sk

 

 

Děkujeme za rozhovor – redakce                                        

 

 

 

 

Projekt "Doubravické domy” – krytina Palema Benderit Vínová

Projekt "Doubravické domy” – krytina Palema Benderit Vínová

 

Projekt "Slunečné terasy” – krytina Mecklenburger Benderit Granit

Projekt "Slunečné terasy” – krytina Mecklenburger Benderit Granit




Štítky: Střešní krytina, Betonová taška, Povrchová úprava
Rubriky článků