Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

Jak prodloužit životnost střechy

28. 4. 2018

Mezi nejrizikovější patří místa, kde dochází k záměrnému narušení střešního pláště: nejčastěji proto, že si to vyžadují technologie uvnitř domu. Typickým místem jsou prostupy pro anténní rozvody, pro odvětrání kotle nebo pro různé typy kabelů. Dalším důležitým prvkem jsou větrací tašky, jejichž správné rozvržení významně prodlužuje životnost střešního pláště. Obdobnou, ochrannou funkci pro celou konstrukci střechy plní tašky protisněhové. KM Beta, a.s., největší český výrobce stavebních materiálů má v nabídce komplexní sortiment betonových doplňků vhodných pro všechny typy betonové krytiny, které řeší všechny tyto situace beze ztráty kvality, kterou je krytina od KM Beta pověstná.

Doplňky z betonu

Taška betonová protisněhová Km Beta Řada betonových doplňků KM Beta už v sortimentu kompletně nahradila doplňky plastové. Tyto mají totiž oproti plastovým spoustu předností. Nejdůležitější je přitom podstatně delší životnost. Zatímco životnost betonových doplňků činí až sto let, stejně jako u základní krytiny, životnost plastových doplňků je přibližně třetinová. Plast působením UV záření a dalších povětrnostních vlivů degraduje a zásadně tak mění své vlastnosti. KM Beta vsadila, stejně jako u základních tašek, na osvědčenou recepturu s využitím unikátních křemičitých písků z vlastních zdrojů. Nejen proto může KM Beta nabídnout zákazníkům na betonové doplňky záruku stejně dlouhou jako u základních tašek – až 30 let! Další výhodou je fakt, že betonový doplněk je barevně jednotný s krytinou. Investora pak jistě potěší i to, že betonové střešní doplňky jsou levnější než plastové!
Obr.: Taška betonová protisněhová


Taška betonová odvětrací

Betonová odvětrací taška je originální celobetonový prvek pro odvětrání kanalizačních stoupaček, kuchyní, koupelen a WC, případně nezateplených částí střech.
Tato taška je technickým zdokonalením jinými výrobci používané plastové odvětrací tašky. Taška je celobetonová, harmonicky zapadá do střešní plochy a z hlediska životnosti a barevné jednotnosti je shodná s taškou základní.

Díky konstrukčnímu řešení je tato taška použitelná v celém pásmu střešního sklonu bez otáčení ventilační části. Větrání je účinnější (oproti původní plastové odvětrací tašce) díky rozšíření připojovací části z Ø 110 mm na ventilační část s Ø 125 mm.

Na celobetonovou odvětrací tašku platí vyšší záruka než na tašky plastové - 30 let. Životnost odpovídá životnosti základních tašek.
Taška betonová odvětrávací Km Beta
Obr.: Taška betonová odvětrávací 



Taška betonová anténní

Taška betonová anténní Km Beta Společnost KM Beta a.s. vyvinula betonovou tašku anténní jejíž základní taška s kloubem je celobetonový prvek a krycí kloubová část je z hliníku s barevnou povrchovou úpravou. Taška slouží k řešení prostupu trubky skrz střešní plášť (anténa, satelit, bezdrátový internet a jiné zařizovací předměty). Horní část prvku je tvořena odstupňovanými průměry od 23 do 62 mm. Podle použitého průměru trubky se v kloubovém krytu odřízne příslušná část. Taška je technickým zdokonalením dosud používané plastové anténní tašky. Základní taška prvku je celobetonová, harmonicky začleněná do střešní krytiny. Výhodou betonové anténní tašky je barevná jednotnost s taškou základní. I na tuto tašku je záruka až 30 let, životnost odpovídá životnosti základních tašek.
Obr.: Taška betonová anténní

Funkční i estetické

Celkový sortiment výrobce, KM Beta, a.s., ale zahrnuje více než 50 betonových doplňkových výrobků, kterými lze řešit technické detaily i těch nejnáročnějších konstrukcí.

Vedle hřebenáčů, ozdobných prvků, hřebenových ucpávek a dalšího sortimentu, uživatel ocení i další speciální tašky. KM Beta nabízí tašky odvodňovací, kolektorové, tašky hadicových prostupů, odvětrací a větrací tašky, nášlapné tašky, protisněhové tašky apod.

Kompletní sortiment naleznete na: http://www.kmbeta.cz/sortiment/info_SPOLECNE.html


Největší český výrobce stavebních materiálů, společnost KM Beta a.s., nabízí ucelený program výrobků pro dokonalou a funkční střechu. Vedle třech typů tašek v různých barevných variantách a povrchové úpravě dodává i téměř padesát typů betonových doplňků pro všechny způsoby využití


Štítky: Střecha doplňky
Rubriky článků