Powered by Smartsupp
Hledám střechu Hledám firmu Hledám radu Vizualizace střechy

Aktuality

STŘECHY COMAX - Král českého lakovaného plechu s tradicí min. 40let

3. 11. 2017

                                              
Střechy Comax

VELVARY
Tel.: +420 315 730 124 / 125
MOB.: 736521643
E-mail: velvary@strechycomax.cz
WEB. WWW.STRECHYCOMAX.CZ
 
JINDŘICHŮV HRADEC

Tel.: +420 315 730 401 
MOB.: 735 194 426
E-mail: jhradec@strechycomax.cz 

Společnost COMAX® se jako jediná v ČR může pyšnit více jak 40ti letou historií lakování plechů, které nyní vyváží do 26zemí světa, tak výrobou jedinečných střešních krytin. Loňský objem výroby STŘECH COMAX® činil na 600 000m2 lakovaného plechu pro výrobu těchto krytin. Spolu s dlouhou tradicí výroby lakovaného plechu, na kterém je aplikována technologie Coil Coating, činí z lehkých plechových krytin COMAX® tuzemský unikát.

Pravda o plechových krytinách

Není tajemstvím, že aktuálním trendem ve střechách jsou plechové střešní krytiny. Je to z důvodu jejich nízké hmotnosti, ceny, rychlosti montáže, množství nabízených tvarů, barev a povrchů, s kterých si vybere i náročný zákazník. Jejich využití je tedy velmi široké. Výrobců, kteří nabízejí plechové krytiny na českém trhu je velmi mnoho, navíc se zdá, že každý rok přibývají noví zájemci, kteří chtějí proniknout na český trh.

Víte, že všichni mají jedno společné? Všichni nakupují barvené plechové svitky od stejných producentů, z nich své krytiny následně tvarují. Vše od stejných nadnárodních firem jako je Arcelor, SSAB, Hydro, atd.. Tedy až na jednoho a to ryze českého výrobce plechových krytin, firmu STŘECHY COMAX®, ta to nedělá. Proč? Protože už více než 40let její mateřská společnost METAL TRADE COMAX produkuje svoje vlastní povrchové úpravy na plechové svitky, které dodává do více než 26 zemích světa. V současné době si tento kvalitní a lety prověřený materiál může zakoupit český zákazník nejen v podobě profilovaných a drážkových střešních krytin.

Lakovací linka společnosti METAL TRADE COMAX
Lakovací linka společnosti METAL TRADE COMAX

Jedinečná lakovací linka Comax ve Velvarech

Historie firmy Metal Trade Comax spadá až do 20. let 20. století, kdy se věnovala výhradně hutní výrobě. O zhruba 50 let později ale zřídila firma COMAX® ve Velvarech u Prahy jednu z prvních kontinuálních linek v Evropě pro lakování hliníkových a pozinkovaných plechů. Výjimečné je, že doposud působí jako jediná svého druhu v České republice. Lakuje denně při nepřetržitém provozu 100 až 150 tun plechu, což ročně znamená přes 7 000 tun hliníkových a 45 000 tun ocelových pozinkovaných svitků, z nichž 70% směřuje do 26 zemí světa. Tato čísla jsou na český trh naprosto unikátní a jedinečná, je jen otázkou času, kdy se tato kvalita v podobě střešních krytin prosadí i na české střeše.

 Comax Taška  Trapézový plech Comax TR 40  Comax Vlnka
Střešní krytiny STŘECHY COMAX®

Využití lakovací linky

Povrchové úpravy oceli a hliníku dodávají plechům vysokou odolnost vůči korozi, UV záření a chrání plech před nepříznivými chemickými reakcemi, což je vždy laboratorně testováno. Lakovací linka ve Velvarech navíc významným způsobem šetří životní prostředí.

 Barvené plechové svitky z Čech nalézají mezinárodní uplatnění při výrobě fasádních panelů, žaluzií, garážových vrat, plechových střešních krytin a mnoha dalších výrobků z plechu.

Král českého lakovaného plechu s tradicí více než 40 let

Střešní krytiny pro Československý trh firma COMAX® začala vyrábět a kvalitně lakovat v 70. letech 20. století. Bylo to v době, kdy prakticky žádný ze stávajících známých výrobců plechových střech v ČR nepůsobil a až na skandinávské vyjímky neexistoval . Svou výrobu odstartovala krytinou Alukryt a plechy na falcování střech. Nezůstala však pouze u ní.

Výroba Comaxu Alukryt
Původní výroba Comax Alukryt® 

V současnosti firma STŘECHY COMAX® poskytuje střešní řešení pro veškeré stavby či rekonstrukce šikmých střech s nabídkou pestré škály profilů plechové střešní krytiny. Dále je to bohatá nabídka barev a povrchových úprav, které COMAX® přijímá jen od prověřených dodavatelů. Výroba disponuje dvěma tónovacími linkami, díky čemuž mohou experti firmy namíchat ročně až 400 různých barevných odstínů což je unikát. V nabídce jsou samozřejmě různé druhy povrchových úprav jako Polyester 25 mikronů - záruka až 50let, povrch PDVF 37 mikronů – záruka až 65let,  nebo povrch PUR/PA  55mikronů – záruka až 65let.

STŘECHY COMAX®
jsou tedy na českém trhu tou nejlepší volbou a to díky svým unikátním plechovým střešním krytinám s dlouhodobou tradicí, jedinečnému lakovacímu systému COIL COATING,  díky kterému dodávají svým krytinám kvalitu a dlouhou životnost. Díky širokému výběru barev, tvarů a povrchů dokáže firma STŘECHY COMAX® uspokojit i velice náročného zákazníka.

Více na www.strechycomax.cz

STŘECHY COMAX® najdete i v našem katalogu Tvarovaných plechových šablon, trapézových plechů, imitaci taškových krytin.


Štítky: Plech na střechu, Lehká krytina
Rubriky článků